Είστε εδώ

  1. Τηλεκπαίδευση

Μάθημα Μαθηματικά IIΙ : %2

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ (Θ)

Η αναβληθείσα  γραπτή εξέταση του μαθήματος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ (Θ)  θα πραγματοποιηθεί με χρήση του e-class του μαθήματος και του MS-Teams  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές/τριες για να συμμετέχουν στην εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος θα πρέπει να εγγραφούν στο e-class του μαθήματος και να υποβάλλουν άμεσα αίτημα σύνδεσης στο μάθημα στη πλατφόρμα του MS-Teams  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αναλυτικές οδηγίες για την γραπτή εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος θα αναρτηθούν στο e-class του μαθήματος.
 
Κ. Αναγνώστου
Καθηγητής

Εξέταση του Μαθήματος Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ) στην Εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2023

Η εξέταση του Μαθήματος Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)( που δεν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/09/2023) θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 13/09/2023 και ώρα  9.00 π.μ.-11.00 π.μ. στην Αίθουσα 5.

Κ.Αναγνώστου, Καθηγητής.

Μαθηματικά Ι, ΙΙ, III (Θ) & Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε): Συμμετοχή στις Εξετάσεις Ιουνίου 2021

Το  παρακάτω μαθήματα:

1.  Μαθηματικά Ι         2. Μαθηματικά ΙΙ        3.  Μαθηματικά ΙΙΙ - Θεωρία     και  4.  Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο

θα εξεταστούν ΟΛΑ, ΜΟΝΟΝ, με εργασία που θα παραδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-Class, ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ καθόλου χρήση της πλατφόρμας MS-Teams.

 

ΟΣΟΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ E-CLASS ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.

 

Οι αντίστοιχες εργασίες έχουν αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα"  στο site του κάθε μαθήματος  στο E-Class. Η τελική προθεσμία παράδοσης για κάθε μια από τις εργασίες έχει οριστεί την ημέρα και ώρα που εμφανίζεται και στο Πρόγραμμα των Εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021. Επειδή, ενδεχομένως να παρουσιαστεί πρόβλημα με τον server στο E-Class και να μην είναι δυνατό να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης, έχει ενεργοποιηθεί η εκπρόθεσμη παράδοση της εργασίας. Όσες εργασίες παραδοθούν εντός 24 ωρών από την λήξη της προθεσμίας δεν θα υποστούν καμία μείωση βαθμολογίας. Μετά όμως από το 24ωρο απλά δεν θα γίνουν δεκτές.

 

Αναλυτικές πληροφορίες, για την συγγραφή και την παράδοση της κάθε μιας από τις εργασίες υπάρχουν στην πρώτη σελίδα όλων των  εργασιών, και παρακαλείστε να τις διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαθηματικά III - Εργαστήριο: Εξετάσεις Ιανουαρίου 2021 - Ύλη - Οδηγίες - Επείγουσα ανακοίνωση

Οι τελικές εξετάσεις του μαθήματος Μαθηματικά ΙΙΙ – Εργαστήριο (Γ104Ε) θα γίνουν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 και ώρες 10:00 – 12:00.

Καλούνται ΟΛΟΙ όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις, να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στο eclass και το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου  2021 στις 12:00,  ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω του Microsoft Teams, σε μια  ομάδα, με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 90 λεπτά. Για να μπορέσετε να πάρετε μέρος, θα πρέπει να έχετε δηλώσει την ομάδα εξέτασης στο eclass, να έχετε λογαριασμό στο Microsoft Teams, και να έχετε εγκατεστημένα, στον υπολογιστή με τον οποίο θα πάρετε μέρος στην εξέταση, τα προγράμματα ανοιχτού λογισμικού Gnu-Octave και LibreOffice.

Η εξεταστέα ύλη έχει σημειωθεί με κίτρινο χρώμα στο φυλλάδιο των σημειώσεων του εργαστηρίου που δίνεται σαν συνημμένο αρχείο. Το ίδιο αρχείο υπάρχει και στο πεδίο “Έγγραφα”  στο eclass.

Στο αρχείο αυτό έχουν σημειωθεί, επίσης με κίτρινο χρώμα και αρκετές άλυτες ασκήσεις. ΟΙ λυμένες και άλυτες ασκήσεις που έχουν σημειωθεί με κίτρινο χρώμα θα αποτελέσουν την “δεξαμενή” για τα θέματα των εξετάσεων .

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να λύσουν τις άλυτες ασκήσεις, να τις συμπεριλάβουν στο αρχείο “ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ” που βρίσκεται στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass και στην συνέχεια να αναρτήσουν αυτό  αρχείο στο eclass στο πεδίο “Εργασίες”. Παρακαλείστε να αποθηκεύσετε το αρχείο αυτό σε pdf format και να το ονομάσετε με το επίθετό σας γραμμένο με Ελληνικά κεφαλαία γράμματα, π.χ. “ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.pdf”. Το αρχείο της εργασίας θα πρέπει να αναρτηθεί στο eclass το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου στις 24:00.

Προτείνεται να λύσετε όσες περισσότερες άλυτες ασκήσεις μπορείτε και να υποβάλετε εργασία, έτσι ώστε ο βαθμός της εργασίας να συνυπολογιστεί στον βαθμό της τελικής εξέτασης και να αυξήσετε έτσι τις πιθανότητες για να “περάσετε” το μάθημα.

Οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:

1. Εισέρχεστε στο Microsoft Teams, γίνεται ταυτοποίηση με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου και ο διδάσκοντας σας τοποθετεί ως μέλη σε ιδιωτική ομάδα (private channnel).

2. Όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, θα σας  δοθούν  τα θέματα μέσω αρχείου, σε format LibreOffice (.odt) και μέσω του πεδίου “files”  της συγκεκριμένης ομάδας (channel) του Teams, το οποίο “κατεβάζετε” στον υπολογιστή σας. Δίνονται οι απαραίτητες  διευκρινήσεις στα θέματα και αρχίζει ο χρόνος των 90 λεπτών. Απαντάτε τα θέματα στο ίδιο αρχείο των θεμάτων που σας έχουν δοθεί και στην συνέχεια το μετονομάζετε με το όνομά σας. Το αναρτάτε τελικά στο πεδίο “files” του Teams, αυστηρά εντός του χρόνου των 90 λεπτών. Αποχωρείτε από την ομάδα.

Όσοι οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς “χωρίς παρακολούθηση”, μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις, αρκεί να το δηλώσουν έγκαιρα στο eclass.

Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, ΟΛΕΣ οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2020-2021 υπάρχουν στο site του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: https://eclass.uth.gr. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή σε αυτό το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι, στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass, θα μπορείτε να βρείτε και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων.

Υπενθυμίζεται ότι, γενικά, για να μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία.  Όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις από απόσταση, μπορούν να βρεθούν στο επόμενο link https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο (Γ104Ε): Έναρξη μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2020-2021

Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Μαθημάτων, οι διαλέξεις του μαθήματος Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο (Γ104Ε) θα γίνονται μέσω της πλατφόρμα MS-TEAMS. Ο κωδικός για είσοδο στην πλατφόρμα (MS-TEAMS) δίνεται σε σχετική ανακοίνωση, που έχει ήδη αναρτηθεί στο site του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Οι διαλέξεις του μαθήματος  θα αρχίσουν κανονικά την ερχομένη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και θα συνεχιστούν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Παρακαλείστε να κάνετε έγγραφή και στο site του μαθήματος στο eClass, όπου θα μπορείτε να βρίσκετε πληροφορίες, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την διδακτέα ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος. Το μάθημα θα διδαχτεί για τελευταία φορά και επειδή είναι  εργαστηριακό η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική, για όσους δεν  το έχουν παρακολουθήσει ξανά στο παρελθόν.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ - Θεωρία (Γ104Θ): Έναρξη μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2020-2021

Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Μαθημάτων, οι διαλέξεις του μαθήματος Μαθηματικά ΙΙΙ - Θεωρία(Γ104Θ) θα γίνονται μέσω της πλατφόρμα MS-TEAMS. Ο κωδικός για είσοδο στην πλατφόρμα (MS-TEAMS) δίνεται σε σχετική ανακοίνωση, που έχει ήδη αναρτηθεί στο site του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Οι διαλέξεις του μαθήματος  θα αρχίσουν  κανονικά την ερχομένη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και θα συνεχιστούν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Παρακαλείστε να κάνετε έγγραφή και στο site του μαθήματος στο eClass, όπου θα μπορείτε να βρίσκετε πληροφορίες, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την διδακτέα ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος.  

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ-Θεωρία (Γ104): Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020 - Ύλη - Οδηγίες - Επείγουσα ανακοίνωση

Καλούνται ΟΛΟΙ όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020 του μαθήματος “Μαθηματικά ΙΙΙ – Θεωρία (Γ104Θ)”, που θα γίνουν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρες 11:00 – 13:00, να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στο eclass, και το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου 2020 στις 09:00, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Το site του μαθήματος, βρίσκεται στη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eclass.uth.gr/courses/SE_ELN_U109/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο eclass το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη. Θα πρέπει επίσης να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα “ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020” που βρίσκεται εκεί. Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω του Microsoft Teams, σε μια ομάδα, με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 90 λεπτά.

Για να μπορέσετε να πάρετε μέρος, θα πρέπει να δηλώσετε έγκαιρα στο eclass, ότι επιθυμείτε  να συμμετάσχετε στις εξετάσεις, να έχετε λογαριασμό στο Microsoft Teams και να έχετε κάνει εγγραφή στο μάθημα. Αν δεν γνωρίζετε το κωδικό (eCODE) του συγκεκριμένου μαθήματος, ώστε να έχετε πρόσβαση στο μάθημα στο MS-Teams, θα μπορείτε να τον βρείτε μετά τον τίτλο του μαθήματος στην Ηλεκτρονική Γραμματεία ή και να τον πληροφορηθείτε από τον διδάσκοντα μέσω email.

Η εξεταστέα ύλη, θα είναι η ίδια ύλη που ζητήθηκε και στις περασμένες εξετάσεις Ιουνίου 2020 και δίνεται αναλυτικά στο πεδίο “Έγγραφα” στο site του μαθήματος στο eclass.

Οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:

1. Εισέρχεστε στο Microsoft Teams, γίνεται ταυτοποίηση με την επίδειξη φοιτητικής ή αστυνομικής ταυτότητας και ο διδάσκων σας τοποθετεί ως μέλη σε ιδιωτική ομάδα (private channel).

2. Σας δίνονται τα θέματα των εξετάσεων μέσω αρχείου, σε format.odt (LibreOffice) ή .docx (Microsoft Office) και μέσω του πεδίου “files” της συγκεκριμένης ομάδας (private channel) του MS-Teams, το οποίο “κατεβάζετε” στον υπολογιστή σας. 

3. Eπεξηγούνται τα θέματα και αρχίζει ο χρόνος των 90 λεπτών. Όταν θα τελειώσετε την συγγραφή των απαντήσεών σας, θα φωτογραφίσετε με κινητό ή θα σκανάρετε τις σελίδες των απαντήσεων. Να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε png (ή jpg) format για τις εικόνες. Να μεταφέρετε τις εικόνες των απαντήσεων στο αρχείο των θεμάτων και θα τις τοποθετήσετε, με αύξουσα σειρά, σαν εικόνες μετά από τα θέματα. Tελικά βεβαιώνεστε ότι έχετε μετονομάσει το αρχείο που περιέχει τις απαντήσεις σας με το όνομά σας και το αναρτάτε στο πεδίο “files” του MS-Teams, αυστηρά εντός του χρόνου των 90 λεπτών. Αποχωρείτε από την ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, γενικά, για να μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει πρώτον να έχουν δηλώσει τα μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και δεύτερον να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση, που απαιτείται απότο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις. Όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις από απόσταση, μπορούν να βρεθούν στο επόμενο link https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά III – Θεωρία: Εξετάσεις Εαρινού 2020 - Ύλη - Οδηγίες - Επείγουσα ανακοίνωση

Καλούνται ΟΛΟΙ όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος “Μαθηματικά ΙΙΙ – Θεωρία” που θα γίνουν την Τρίτη 28 Ιουλίου να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στο eclass και το αργότερο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου στις 24:00, την ομάδα με την οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω του Microsoft Teams, σε ομάδες των 9 ατόμων, με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 90 λεπτά.

Για να μπορέσετε να πάρετε μέρος, θα πρέπει να έχετε δηλώσει την ομάδα εξέτασης στο eclass και να έχετε λογαριασμό στο Microsoft Teams.

Η εξεταστέα ύλη, οδηγίες μελέτης καθώς και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων έχουν αναρτηθεί στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass.

Οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:

1. Εισέρχεστε στο Microsoft Teams, γίνεται ταυτοποίηση με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας και ο διδάσκοντας σας τοποθετεί ως μέλη σε ιδιωτική ομάδα (private channnel).

2. Σας δίνονται τα θέματα μέσω αρχείου, σε format .odt (LibreOffice) και μέσω του πεδίου “files” της συγκεκριμένης ομάδας (private channel) του Teams, το οποίο “κατεβάζετε” στον υπολογιστή σας. Eπεξηγούνται τα θέματα και αρχίζει ο χρόνος των 90 λεπτών. Απαντάτε τα θέματα σε σελίδες Α4 τις οποίες θα αριθμήσετε και σε κάθε μία θα γράφετε το όνομά σας και τον αριθμό της σελίδας. Φωτογραφίζετε με κινητό ή σκανάρετε τις σελίδες των απαντήσεων. Να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε png (ή jpg) format για τις εικόνες. Να μεταφέρετε τις εικόνες των απαντήσεων σε αρχείο ΕΠΩΝΥΜΟ.odt ή ΕΠΩΝΥΜΟ.doc όπου ΕΠΩΝΥΜΟ είναι το επώνυμό σας σας. Τελικά αναρτάτε αυτό το αρχείο στο πεδίο “files” του Teams, αυστηρά εντός του χρόνου των 90 λεπτών. Ο διδάσκοντας ελέγχει το αρχείο και σας επιτρέπει να αποχωρήσετε από την ομάδα, αν το αρχείο έχει αναρτηθεί σωστά.

Έχουν δημιουργηθεί 3 ομάδες και μπορείτε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις σε οποιοαδήποτε από αυτές. Όμως, αν είναι δυνατόν, να προτιμήσετε να δηλώσετε την πρώτη ομάδα μέχρι να συμπληρωθεί, μετά την δεύτερη, κ.ο.κ., για λόγους οικονομίας χρόνου στην περίπτωση που δεν θα υπάρξουν αρκετά άτομα για να πάρουν μέρος στις εξετάσεις. Προφανώς, αν υπάρξουν περισσότερα άτομα θα δημιουργηθούν και άλλες ομάδες.

Διδάσκων

Ημερομηνία

Ώρα

Αριθμός Φοιτητών

Ν. Πετρόπουλος

Τρίτη 28 Ιουλίου

12:00-13:30

9

Ν. Πετρόπουλος

Τρίτη 28 Ιουλίου

14:00-15:30

9

Ν. Πετρόπουλος

Τρίτη 28 Ιουλίου

16:00-17:30

9

Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, ΟΛΕΣ οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020 υπάρχουν στο site του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: https://eclass.uth.grΕπομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή σε αυτό το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Υπεθυμίζεται ότι, γενικά, για να μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει πρώτον να έχουν δηλώσει τα μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και δεύτερον να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση, που απαιτείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις. Όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις από απόσταση, μπορούν να βρεθούν στο επόμενο link https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos.
 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά III - Εργαστήριο: Εξετάσεις Εαρινού 2020 - Ύλη - Οδηγίες - Επείγουσα ανακοίνωση

Καλούνται ΟΛΟΙ όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος "Μαθηματικά ΙΙΙ – Εργαστήριο" που θα γίνουν την Δευτέρα 27 Ιουλίου να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στο eclass και το αργότερο μέχρι το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουλίου στις 24:00, την ομάδα με την οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω του Microsoft Teams, σε ομάδες των 9 ατόμων, με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 90 λεπτά.

Για να μπορέσετε να πάρετε μέρος, θα πρέπει να έχετε δηλώσει την ομάδα εξέτασης στο eclass, να έχετε λογαριασμό στο Microsoft Teams, και να έχετε εγκατεστημένα, στον υπολογιστή με τον οποίο θα πάρετε μέρος στην εξέταση, τα προγράμματα ανοιχτού λογισμικού Gnu-Octave και LibreOffice. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το Matlab, αλλά επειδή το Octave είναι συμβατό με το Matlab, προτείνεται να το χρησιμοποιήσετε αντί για το Matlab. Ένας βασικός λόγος για αυτήν την επιλογή είναι το γεγονός  ότι το Octave είναι ελεύθερο λογισμικό και άρα θα είναι μάλλον πιο εύκολο να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Η εξεταστέα ύλη, θα είναι η ύλη, που περιέχεται στις σημειώσεις του μαθήματος από το Μάθημα 1 μέχρι και το Μάθημα 7, στις σελίδες 1-38.

Οι σημειώσεις του μαθήματος “Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο” έχουν αναρτηθεί στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass. Οι σημειώσεις του μαθήματος αναφέρονται στο Matlab αλλά όπως προαναφέρθηκε το Octave είναι συμβατό με το Matlab και επομένως στο επίπεδο του μαθήματος οι εντολές είναι συμβατές 100%.

Οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:

1. Εισέρχεστε στο Microsoft Teams, γίνεται ταυτοποίηση με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας και ο διδάσκοντας σας τοποθετεί ως μέλη σε ιδιωτική ομάδα (private channnel).

2. Σας δίνονται τα θέματα μέσω αρχείου, σε format .odt (LibreOffice) και μέσω του πεδίου “files” της συγκεκριμένης ομάδας (private channel) του Teams, το οποίο “κατεβάζετε” στον υπολογιστή σας. Eπεξηγούνται τα θέματα και αρχίζει ο χρόνος των 90 λεπτών. Απαντάτε τα θέματα στο ίδιο αρχείο των θεμάτων που σας έχουν δοθεί. Tο μετονομάζετε με το όνομά σας. Το αναρτάτε τελικά στο πεδίο “files” του Teams, αυστηρά εντός του χρόνου των 90 λεπτών. Αποχωρείτε από την ομάδα.

Έχουν δημιουργηθεί 3 ομάδες και μπορείτε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις σε οποιοαδήποτε από αυτές. Όμως, αν είναι δυνατόν, να προτιμήσετε να δηλώσετε την πρώτη ομάδα μέχρι να συμπληρωθεί, μετά την δεύτερη, κ.ο.κ., για λόγους οικονομίας χρόνου στην περίπτωση που δεν θα υπάρξουν αρκετά άτομα για να πάρουν μέρος στις εξετάσεις. Προφανώς, αν υπάρξουν περισσότερα άτομα θα δημιουργηθούν και άλλες ομάδες.

 

 Διδάσκων

 Ημερομηνία

 Ώρα

Αριθμός Φοιτητών

 Ν. Πετρόπουλος

 Δευτέρα 27 Ιουλίου

 14:00-15:30

9

 Ν. Πετρόπουλος

 Δευτέρα 27 Ιουλίου

 16:00-17:30

9

 Ν. Πετρόπουλος

 Δευτέρα 27 Ιουλίου

 18:00-19:30

9

Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, ΟΛΕΣ οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020 υπάρχουν στο site του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: https://eclass.uth.gr. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή σε αυτό το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι, στο πεδίο Έγγραφα” στο eclass, θα μπορείτε να βρείτε και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων.

Υπεθυμίζεται ότι, γενικά, για να μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει πρώτον να έχουν δηλώσει τα μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και δεύτερον να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση, που απαιτείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις. Όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις από απόσταση, μπορούν να βρεθούν στο επόμενο link https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Τελικές Οδηγίες για τις Εξετάσεις

Τελική Ανακοίνωση

Η  παραπάνω ένδειξη  “Τελική Ανακοίνωση” σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες – διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις Ιανουαρίου 2020 έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και παρακαλείστε να την διαβάσετε πολύ προσεκτικά ακολουθώντας όλα τα links. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020 έχουν πλέον αναρτηθεί στο site του μαθήματος στο νέο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

http://eclass.uth.gr/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο παραπάνω  link το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις Ιανουαρίου 2020, όπως έχει ανακοινωθεί στις διαλέξεις ήδη από την αρχή του εξαμήνου, θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία, σημειώσεις ή/και όποιο άλλο έγγραφο εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεστε. Στο site του μαθήματος στο eclass στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα "Έγγραφα", υπάρχει το αρχείο  "Μαθηματικά ΙΙΙ: Εξεταστέα Ύλη - Ιανουάριος 2020" που περιέχει αναλυτικές σχετικές οδηγίες καθώς και την εξεταστέα ύλη. Παρακαλείστε να το μελετήσετε πολύ προσεκτικά δεδομένου ότι τα θέματα των εξετάσεων θα βασίζονται στις ασκήσεις που περιέχονται εκεί. Επειδή για να διαβάσετε το αρχείο θα πρέπει να κάνετε "login" στο eclass, αυτό δίνεται και σαν συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση.

Επίσης στο πεδίο "Έγγραφα" στο site του μαθήματος στο eclass.uth.gr έχουν αναρτηθεί και τα θέματα που δόθηκαν στην Εξέταση Προόδου του μαθήματος που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο πεδίο σύνδεσμοι υπάρχει σχετικό link που παραπέμπει σε Παλαιά Θέματα Εξετάσεων από προηγούμενους διδάσκοντες. Τα θέματα που θα ζητηθούν στις προσεχείς εξετάσεις θα έχουν την ίδια λογική προσέγγιση και θα παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες.

Παρακαλείστε όλοι όσοι σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 10:00 - 12:00, για καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης,  να κάνετε ΑΜΕΣΑ εγγραφή στο eclass.

Στο πεδίο "Έγγραφα"  έχει πλέον αναρτηθεί  το αρχείο  "Μαθηματικά ΙΙΙ - Τελική Εργασία"  που αναφέρεται στην εργασία που έχει δοθεί και ήταν μέχρι σήμερα σε προσωρινή μορφή.  Όσοι ενδιαφέρονται για να παραδώσουν την εργασία θα πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά και εφαρμόσουν πιστά όλα όσα αναφέρονται στο εισαγωγικό σημείωμα που υπάρχει στις πρώτες σελίδες της εργασίας. 

Η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, είναι ότι η Εργασία θα παραδοθεί ΜΟΝΟ σε ηλεκτρονική μορφή, με ανάρτηση στο eclass.uth.gr, και ΔΕΝ θα εξεταστεί προφορικά.

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά III - Θεωρία: Αναβολή μαθήματος την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

H καθιερωμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος "Μαθηματικά III - Θεωρία", δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 10.00 - 12.00, λόγω έκτακτης κοινωνικής υποχρέωσης του διδάσκοντα (κηδεία προσφιλούς στενού συγγενικού προσώπου). Η αναπλήρωση του μαθήματος θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 14.00 – 16.00.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΑ τα μαθήματα της ερχομένης εβδομάδας από Δευτέρα 16/12 έως και Παρασκευή 20/12 θα διεξαχθούν κανονικά.  Αυτό αφορά και τις αναπληρώσεις μαθημάτων που έχει οριστεί πως θα γίνουν αναλυτικά  με προηγούμενη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site του Προγράμματος Σπουδών  και στο eclass.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Εξέταση Προόδου - Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η ενδιάμεση  αξιολόγηση ("Εξέταση Προόδου") στο μάθημα "Μαθηματικά ΙII" του Γ' Εξαμήνου του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.,  όπως έχει ήδη ανακοινωθεί  προφορικά από τον διδάσκοντα στην σημερινή διάλεξη του μαθήματος, θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου 2019  και ώρες  14:00 – 16.00 στην   Αίθουσα 5.

Εξεταστέα ύλη θα είναι η ύλη που αντιστοιχεί στα  Κεφάλαια Α και Β από  το προτεινόμενο βιβλίο του μαθήματος:

Γάγαλης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κομισόπουλος-Λαμπίρης: “ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Laplace, Fourier, Zήτα (Εφαρμογές στα Σήματα - Συστήματα)”

1. Κεφάλαιο Α: Γενικά περί Σημάτων - Συστημάτων
2. Κεφάλαιο Β: Μετασχηματισμοί Laplace

Η "Εξέταση Προόδου" θα διεξαχθεί με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μαζί σας οποιοδήποτε εκπαιδευτικό υλικό ή σύγγραμμα κρίνετε εσείς  ότι θα σας είναι χρήσιμο και απαραίτητο.

Επειδή αρκετοί φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί το παραπάνω προτεινόμενο διδακτικό σύγγραμμα του μαθήματος από τον "Εύδοξο", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σύγγραμμα που να περιέχει "Μετασχηματισμούς Laplace".  Υπάρχουν αρκετά σχετικά συγγράμματα στην Bιβλιοθήκη του Ιδρύματος τα οποία υπερκαλύπτουν την παραπάνω εξεταστέα ύλη. Επίσης είναι γνωστό ότι αρκετοί φοιτητές διαθέτουν από προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ένα άλλο προτεινόμενο σύγγραμμα το οποίο φυσικά και καλύπτει την εξεταστέα ύλη. Το βιβλίο αυτό είναι: 

 Μυλωνάς - Σχοινάς: "Διαφορικές Εξισώσεις, Μετασχηματισμοί και Μιγαδικές Συναρτήσεις"

Παρακαλείστε επίσης να παρακολουθείτε συστηματικά τις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έτσι ώστε να ενημερώνεστε σχετικά με την "Εξέταση Προόδου" αλλά και γενικά για το μάθημα.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος
 

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Αναπληρώσεις μαθημάτων - Αναλυτικό πρόγραμμα

Επειδή θα πρέπει να αναπληρωθούν κάποια μαθήματα, που για διάφορους λόγους και με ευθύνη του διδάσκοντα δεν έγιναν, μαθήματα αναπλήρωσης θα γίνουν την περίοδο από 2 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2019, που είναι και η τελευταία μέρα διδασκαλίας μαθημάτων, πριν αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Επομένως, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος “Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)” για την περίοδο από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται και θα είναι αναλυτικά ως εξής:

Δευτέρα

12:00 -14:00

Αίθουσα 5

Τρίτη

12:00 -14:00

Αίθουσα 5

Πέμπτη

10:00 -12:00

Αίθουσα 5

Παρασκευή

10:00 -12:00

Αίθουσα 5

Γνωρίζω ότι υπάρχουν επικαλύψεις, καθώς κάποιες από τις προτεινόμενες ώρες διδασκαλίας για αναπληρώσεις συμπίπτουν με άλλα μαθήματα του ίδιου εξαμήνου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ώρες διαθέσιμες. Για το λόγο αυτό θα είμαι διαθέσιμος και κάθε Τετάρτη 12.00 – 14.00 στην αίθουσα 5 για επίλυση αποριών και συζήτηση πάνω σε θέματα του μαθήματος.

Είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι στα τελευταία αυτά μαθήματα όπου, εκτός από τις κανονικές διαλέξεις, θα γίνεται παράλληλα και μια συνολική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και σε προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη και το έχουν παρακολουθήσει με άλλους διδάσκοντες, ή και όχι, θα είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Οι τελικές εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μαζί σας οποιοπδήποτε εκπαιδευτικό υλικό κρίνετε εσείς απαραίτητο. Μάλλον “επιβάλλεται“ να έχετε μαζί το προτεινόμενο βιβλίο του μαθήματος:

Γάγαλης, Θεοδώρου, Κικίλιας, Κομισόπουλος, Λαμπίρης: “ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Laplace, Fourier, Zήτα”.

Ο κωδικός του βιβλίου στον Εύδοξο είναι 47332 και η διδακτέα ύλη περιέχεται εξ ολοκλήρου σε αυτό. Είναι επίσης πιθανό να γίνει στο προσεχές διάστημα “Εξέταση Προόδου” σε τμήμα της διδακτέας ύλης, αλλά αυτό θα οριστεί με νέα ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα θα δίνονται μέσω της ιστοσελίδας του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, https://eclass.uth.gr/στο οποίο παρακαλείστε να κάνετε όλοι εγγραφή, αν δεν έχετε κάνει ήδη, το συντομότερο. Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο eclass έχουν δοθεί αναλυτικά και με προηγούμενη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προγράμμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Μαθηματικά III - Θεωρία: Αναβολή μαθήματος την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

H καθιερωμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος "Μαθηματικά III - Θεωρία ", δεν θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 12.00 - 14.00, λόγω έκτακτης υποχρέωσης του διδάσκοντα.  Η αναπλήρωση του μαθήματος θα οριστεί και θα γίνει τις προσεχείς ημέρες κατόπιν συνεννόησης με τους φοιτητές  κατά την διάρκεια  του μαθήματος της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Εγγραφή στο νέο eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύμφωνα με σχετικό email που έχει σταλεί πρόσφατα σε όλους (φοιτητές και διδάσκοντες) σχετικά με την αποκλειστική χρήση της νέας πλατφόρμας eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα μαθήματα του νέου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 θα πρέπει:

 

α) Οι διδάσκοντες να αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα αποκλειστικά στη νέα πλατφόρμαhttps://eclass.uth.gr/ και

β) οι φοιτητές να εγγράφονται στη νέα πλατφόρμα (https://eclass.uth.gr/) και μετά στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος και του Προγράμματος Σπουδών που παρακολουθούν.

 

Για να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στο νέο eClass, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποχρεωτικά email του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλαδή εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eClass είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διαθέτουν email της μορφής username@uth.gr.

 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, πριν κάνετε την εγγραφή στο νέο eClass, να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός email που έχει ενεργοποιηθεί για σας στο webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ενεργός και λειτουργεί κανονικά. Έχετε ειδοποιηθεί με ειδική ανακοίνωση, ΟΛΟΙ οι φοιτητές, ΟΛΩΝ των προγραμμάτων σπουδών, μέσω του λογαριασμού σας στην Ηλεκτρονική Γραμματεία των Τμημάτων σας, για να ενεργοποιήσετε το καινούργιο σας email στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη από την περασμένη Άνοιξη ....... Αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει ήδη τότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε άμεσα ...

 

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα "Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)" να κάνουν εγγραφή το συντομότερο στο site του eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην συνέχεια να εγραφούν στο site του μαθήματος "Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)" στο νέο eClass ή/και σε όποιο άλλο μάθημα επιθυμούν.

 

Χρειάζεται προσοχή, για να μην ψάχνετε άσκοπα πως να κάνετε την εγγραφή, να εντοπίσετε κατά την εγγραφή σας το πεδίο "Κατηγορία" και εκεί να επιλέξετε "Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)". Στην συνέχεια στην "drop down" λίστα που εμφανίζεται εκεί, να επιλέξετε το Τμήμα στο οποίο ανήκετε και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα σας σταλεί email στον λογαριασμό σας, που είναι της μορφής username@uth.gr στον ιστοχώρο του Webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο https://webmail.uth.gr

 

Τελικά και αφού θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά η εγγραφή σας στο νέο eClass,  θα μπορέσετε στην συνέχεια να δηλώσετε το μάθημα "Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)" ή και όποια άλλα από τα μαθήματα επιθυμείτε.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Προγράμματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μάθημα “Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο κατά το τρέχον Χειρινό Εξάμηνο και σε οποιοδήποτε από τα τμήματα, να δηλώσουν εργαστηριακή ομάδα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 στο Εργαστήριο ΥΚ2  που βρίσκεται στο κτίριο της Βιβλιοθήκης

Εκ του Εργαστηρίου


 

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε): Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 - Τμήματα Τετάρτης και "Χωρίς Παρακολούθηση"

Οι τελικές εξετάσεις του εργαστηρίου για τα τμήματα της Τετάρτης και για όσους οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση" θα γίνουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου από τις 10.00 έως τις 16.00 στο Εργαστήριο ΥΚ2. Οι εξετάσεις θα γίνουν σε 9μελείς ομάδες και την ίδια ώρα περίπου που παρακολουθούσατε το μάθημα.

Παρακαλoύνται όσοι φοιτητές σκοπεύουν να πάρουν μέρος σε αυτές τις εξετάσεις να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ συμμετοχή στις ομάδες  που βρίσκεται στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών " στο site μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN165. Το συγκεκριμένο site έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για τις εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019  και παρακαλείστε να το επισκέπτεστε τακτικά δεδομένου ότι όλες οι πληροφορίες που θα αφορούν τις τελικές εξετάσεις θα αναρτώνται εκεί. Οποιαδήποτε νέα ανακοίνωση θα αναρτάται ΜΟΝΟ στο eclass και θα στέλνεται με email μόνο σε όσους έχουν κάνει εγγραφή.

Oι εξετάσεις θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω eclass, δηλαδή οι απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει να αναρτηθούν στο site του μαθήματος στο eclass, οπότε είναι σημαντικό να έχει γίνει προηγουμένως εγγραφή στο μάθημα. Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτές σημειώσεις και ελεύθερη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στο eclass. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη θα υπάρχουν στο site μαθήματος στο eclass.
 

Εκ του Εργαστηρίου

Eξέταση στο εργαστήριο Μαθηματικά 3

H εξέταση στο εργαστήριο Μαθηματικά 3 από τον κ. Λ. Μαρκεσίνη  θα γίνει Τρίτη 12/2 8:00-10:00 και 10:00-12:00 στο ΥΚ2.

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε): Eξετάσεις εργαστηρίου για φοιτητές "επί πτυχίω"

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων Ιουνίου 2018 έχουν οριστεί εξετάσεις εργαστηριακών μαθημάτων χειμερινών εξαμήνων στις οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι φοιτητές "επί πτυχίω",  δηλαδή φοιτητές που φοιτούν σε εξάμηνο μεγαλύτερο από το ένατο.

Παρακαλoύνται όσοι φοιτητές σκοπεύουν να πάρουν μέρος σε αυτές τις εξετάσεις για το εργαστηριακό μάθημα "Μαθηματικά ΙΙΙ" , που θα γίνουν την Παρασκευή  15 Ιουνίου και ώρες 13.00 - 15.00 στο Εργαστήριο ΥΚ2,  να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ συμμετοχή στην ομάδα "ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018" που βίσκεται στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών " στο site μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN144. Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αφού προηγουμένως έχει γίνει εγγραφή στην πλατφόρμα  eclass. Στο site του μαθήματος υπάρχουν δύο ομάδες εξέτασης των 10 ατόμων ή κάθε μία.

Oι εξετάσεις θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω eclass, δηλαδή οι απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει να αναρτηθούν στο site του μαθήματος στο eclass, οπότε είναι σημαντικό να έχει γίνει προηγουμένως εγγραφή στο μάθημα. Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτές σημειώσεις και ελεύθερη  πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στο eclass. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη υπάρχουν στο site μαθήματος στο eclass.

                                                                         Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε): Τελικές εξετάσεις - Τμήματα Τετάρτης και "Χωρίς Παρακολούθηση"

Οι τελικές εξετάσεις του εργαστηρίου θα γίνουν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από τις 10.00 έως τις 13.00 για το τμήμα της Τετάρτης και για όσους οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση".  Οι εξετάσεις θα γίνουν σε 10μελείς ομάδες και η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 1 ώρα. Παρακαλείστε να δηλώσετε όλοι το συντομότερο στο πεδίο  "Ομάδες" στο eclass,  την ομάδα και την ώρα που επιθυμείτε να πάρετε μέρος  στις εξετάσεις.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρες 12.00 - 14.00 θα γίνει το τελευταίο επαναληπτικό εργαστήριο και είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι για μια τελική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση" είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Εάν υπάρξουν πολλοί υποψήφιοι εξεταζόμενοι και δεν θα είναι αρκετός ο  χρόνος για να εξεταστούν όλοι,  τότε θα υπάρξει μια επιπλέον ομάδα εξέτασης.

  Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε): Τελικές εξετάσεις εργαστηρίου - Τμήματα Δευτέρας και Τρίτης

Οι τελικές  εξετάσεις του εργαστηρίου Μαθηματικά ΙΙΙ θα γίνουν την Δευτέρα 12/2/18 και την Τρίτη 13/2/18, στο Εργαστήριο ΥΚ2 και τις ίδιες ώρες που διδασκόταν το μάθημα κατά την διάρκεια του εξαμήνου.

                                                                                 Ο Διδάσκων

                                                                              Ευάγγελος Μελάς

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε): Τελικές εξετάσεις - Φοιτητές "χωρίς παρακολούθηση" και Τμήμα Τετάρτης 12-14

Παρακαλούνται ΟΛΟΙ οι φοιτητές που έχουν ήδη δηλώσει το μάθημα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο στην Ηλεκτρονική Γραμματεία αλλά είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση" να προσέλθουν οπωσδήποτε σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο εργαστήριο ΥΚ2 και ώρα 12.00 για να δηλώσουν με ποια ομάδα θα πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις. Παρακαλούνται επίσης να ΜΗΝ απουσιάσουν και όσοι παρακολουθούν το μάθημα  κανονικά  με την "Ομάδα Τετάρτη 12 - 14".

Στην περίπτωση που κάποιος δεν θα είναι δυνατό να προσέλθει στο εργαστήριο, θα πρέπει να στείλει άμεσα email στον διδάσκοντα και να δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις  κάνοντας παράλληλα και εγγραφή στο eclass στην Ομάδα Χρηστών 7: "Χωρίς Παρακολούθηση".

Οι τελικές εξετάσεις  θα γίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ  μέσω eclass,  οπότε ΔΕΝ θα είναι δυνατόν  ΚΑΝΕΝΑΣ  να πάρει μέρος στις τελικές εξετάσεις άν δεν έχει  κάνει εγγραφή στο eclass και αναρτήσει την σχετική εργασία.

Όσοι δεν μπορούν να τηρήσουν τα παραπάνω να προσπαθήσουν επίσης να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα άμεσα εντός της εβδομάδας.                              

                                                                                                                         Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Εγγραφή στις ομάδες εργαστηρίου μέσω eclass


Παρακαλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα "Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο" να το δηλώσουν στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας (http://eclass.teiste.gr/) δηλώνοντας  επίσης και το τμήμα προτίμησής τους. Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν εγγραφή στο μάθημα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο 2017 - 2018 (http://eclass.teiste.gr/courses/ELN144/) και στη συνέχεια να επιλέξουν το αντίστοιχο τμήμα  στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών".


                                                                                                       Εκ  του Εργαστηρίου

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Ομάδες εξεταζομένων για τις τελικές εξετάσεις

H τελική εξέταση του Εργαστηρίου Μαθηματικά ΙΙΙ να γίνει για ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 σε 4 ομάδες των 8-9 ατόμων περίπου με ώρα έναρξης 8:30 . Η ώρα εξέτασης για κάθε τμήμα θα είναι  1 ώρα και 15 λεπτά. Οι εξετάσεις θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass.

Όσοι φοιτητές οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση" μπορούν να προσέλθουν σε όποια ομάδα παρουσιάζεται κενή θέση στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι για να πάρετε μέρος στις εξετάσεις πρέπει να έχετε λογαριασμό στο eclass. Επίσης θα πρέπει να έχετε πάρει μέρος στις εξετάσεις στο παρελθόν και να έχετε απορριφθεί με μη προβιβάσιμο βαθμό και ΟΧΙ να έχετε απορριφθεί λόγω απουσιών. Θα γίνει διασταύρωση προηγούμενης απόρριψης μέσω των στοιχείων της Γραμματείας και αν δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις, τότε δεν θα είναι δυνατόν να πάρετε μέρος στις εξετάσεις.

Αν κάποιος εξετάζεται σε άλλο εργαστηριακό μάθημα την ίδια ώρα μπορεί να στείλει email στον διδάσκοντα μέσω eclass για να γίνει αλλαγή στην ώρα που θα εξεταστεί στο Εργαστήριο-Μαθηματικά ΙΙΙ.

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δικό σας αντίτυπο των σημειώσεων εργαστηρίου.

                                                                                                      Νικόλαος Πετρόπουλος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-3 (Εργαστήριο), ΟΜΑΔΑ 4, Τελική ΕΞΕΤΑΣΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-3 (Εργαστήριο), Ομάδα 4, Τελική ΕΞΕΤΑΣΗ

1. Η τελική ΕΞΈΤΑΣΗ του μαθήματος Μ3(Ε) για την ομάδα 4,  θα γίνει την  επόμενη Τετάρτη, 18-1-2017, ώρα 6-8 μμ, ΥΚ2.

2. Οι σπουδαστές ΛΑΓΟΣ ΘΕΟΔ. (6129) και ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡ. (6097), που έχουν 3 απουσίες, καλούνται για συμπληρωματικό μάθημα την επόμενη Τρίτη, 17-1-2017, και ώρα 2-4 μμ, ΥΚ2.

Ο Διδάσκων,

Θεοδώρου Ι.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (Διδ. Θεοδώρου Ι.)

Τελικές Εξετάσεις-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 3, Διδάσκων ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ι.

Η τελική εξέταση του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Μαθηματικά-3, θα διεξαχθεί την Τρίτη 19-1-2016, στην αίθουσα διδασκαλίας και σύμφωνα με τις 2 ομάδες και τις αντίστοιχες ώρες του μαθήματος (δηλ. στον α' όροφο της Βιβλιοθήκης, 2-4 & 4-6 μμ).

Στην εξέταση μπορούν να συμμετέχουν όσοι σπουδαστές δεν έχουν πάνω από 2 απουσίες.

Ο σπουδαστής ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΜ.5991) έχει 3 απουσίες και οφείλει να προσέλθει για επαναληπτικό μάθημα τη Δευτέρα 18-1-2016, ώρα 2-4μμ. Την ίδια μέρα και ώρα μπορεί να προσέλθει και όποιος άλλος σπουδαστής επιθυμεί για τυχόν απορίες, διευκρινίσεις, κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η μη προσέλευση στις τελικές εξετάσεις ισοδυναμεί με βαθμολογική απόρριψη.

 

             Ο Διδάσκων

Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ - Καθηγητής

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ  ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ (Ε) Γ104 ΥΚ1" ΘΑ ΔΙΕΞΆΓΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ 12-18, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ.

Ο  ΔΙΔΑΣΚΩΝ,

Χ.ΚΟΚΟΡΕΛΗΣ

ckokorelis@mail.teiste.gr

Εργαστήριο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-3 (Εργαστηριακές Ομάδες-Κατανομή Σπουδαστών)

Εργαστήριο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 3 (Εργαστηριακές Ομάδες-Κατανομή Σπουδαστών):

Οι Εργαστηριακές Ομάδες της Τρίτης με διδάσκοντα τον Ι. Θεοδώρου, που θα διεξάγονται  σύμφωνα με το Πρόγραμμα τις ώρες 2-4 μμ και 4-6 μμ, αναγράφονται στα επισυναπτόμενα σχετικά αρχεία, στο   e-class, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΙΙΙ (Εργαστήριο), Εγγραφα.

Ολοι οι υπόλοιποι σπουδαστές που δεν αναγράφονται στα προαναφερόμενα αρχεία, θα κατανεμηθούν στα 3 δίωρα της Δευτέρας, με διδάσκοντα που αναμένεται να οριστεί.

Ο διδάσκων

Ι. Θεοδώρου - Καθηγητής

 

Εργαστήριο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 3 (Εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες)

Εργαστήριο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 3

Οι εγγραφές για το Εργαστήριο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 3 και για όλες τις εργαστηριακές ομάδες (Δευτέρας και Τρίτης) θα γίνουν αποκλειστικά την επόμενη Τετάρτη 30-9-2015 και ώρα 2-4 μμ. στο Γραφείο του διδάσκοντα. Για την εγγραφή απαιτείται η προσωπική παρουσία του φοιτητή που θα πιστοποιείται με ταυτότητα (αστυνομική ή φοιτητική).

Εναλλακτικά μπορεί να γίνει εγγραφή μέσω του e-class της αντίστοιχης ιστοσελίδας του μαθήματος (Ομαδες χρηστων).

Ο διδάσκων

Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ - Καθηγητής

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε)-Εξετάσεις: Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 (Ν.Πετρόπουλος)

Οι εξετάσεις στα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο για όσους παρακολουθούσαν το μάθημα Δευτέρα 10-12 και 12-14 καθώς και Τρίτη 12-14 θα γίνουν την Δευτέρα 12 και Τρίτη 13  Ιανουαρίου 2015 στο Εργαστήριο ΥΚ1 στο κτήριο της Βιβλιοθήκης και τις αντίστοιχες ώρες  που παρακολουθούσατε το μάθημα.

Οι εξετάσεις θα γίνουν σε δεκαμελείς ομάδες και θα είναι διάρκειας μιας ώρας περίπου. Εξεταστέα ύλη είναι οι ασκήσεις 1-8. Επιτρέπεται να έχετε μαζί σας και συμβουλεύεστε  τις σημειώσεις εργαστηρίου καθώς και όποιο άλλο βοήθημα κρίνετε απαραίτητο. 

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN103/

                                                                                          Ν. Πετρόπουλος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-Εξετάσεις 14-1-2015 (Διδάσκων, Θεοδώρου Ι.)

Οι εξετάσεις στο Εργαστήριο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΙΙΙ (Διδάσκων, Θεοδώρου Ι.), θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 14-1-2015, σύμφωνα με τις ομάδες και τις αντίστοιχες ώρες του Εργαστηρίου, δηλ. κατά τις ώρες 2-4 και 4-6 μμ.

Οι εξεταζόμενοι σπουδαστές οφείλουν να έχουν μαζί τους τις σημειώσεις του μαθήματος.

       Ο Διδάσκων

Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ-Καθηγητής

 

Μαθηματικά ΙΙΙ (E)-Επαναληπτικό εργαστήριο για ΟΛΑ τα τμήματα Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!! Εύχομαι ολόψυχα υγεία, ευτυχία, ευημερία και καλή πρόοδο σε όλους σας.

Σας παρακαλώ να συμμετάσχετε όλοι στο επαναληπτικό εργαστήριο για ΟΛΑ τα τμήματα (Δευτέρας και Τρίτης) που θα γίνει την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 10 - 14 σε δύο ομάδες, 10 - 12 και 12 - 14. Θα συζητηθεί το θέμα της διεξαγωγής των εξετάσεων που θα γίνουν την Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Ιανουαρίου καθώς και το θέμα της εργασίας. Σας παρακαλώ να προσπαθήσετε να έλθετε όλοι. Επίσης στο πεδίο 'Έγγραφα"  στο eclass έχουν αναρτηθεί τα θέματα των εξετάσεων Ιανουαρίου 2014 τα οποία και θα συζητηθούν στο επαναληπτικό εργαστήριο.

 

Σας εύχομαι και πάλι Καλή Χρονιά, 

                                                                                  Νικόλαος Πετρόπουλος

                                              

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο - Εγγραφές (Διδάσκων Ν. Πετρόπουλος)

Οι εγγραφές για όλα τα εργαστηριακά  τμήματα της Δευτέρας θα γίνουν στο Υπολογιστικό Κέντρο 1 (ΥΚ1) στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Βιβλιοθήκης την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Οκτωβρίου και ώρες 10.00 - 12.00. Θα γίνει επίσης και σύντομη  ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων.

                                                                                                                                                                                           Νικόλαος Πετρόπουλος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΟΜΑΔΕΣ(Τετάρτη,2-4 & 4-6, Διδάσκων Θεοδώρου)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΟΜΑΔΕΣ(Τετάρτη,2-4  &  4-6, Διδάσκων  Ι. Θεοδώρου),

Βλ. eclass-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-III (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)-ΕΓΓΡΑΦΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙ & ΙΙΙ (Σεπτ.2014), Αποτελέσματα-Βαθμολογία

Οσοι σπουδαστές επιθυμούν να δουν το γραπτό τους στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΙΙ & ΙΙΙ των εξετάσεων της 2-9-2014, μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα την 1-10-2014 και ώρα 12-2 μμ, αφού πρώτα μελετήσουν τις Λύσεις των Θεμάτων που έχουν αναρτηθεί στο eclass-έγγραφα του αντίστοιχου μαθήματος, (βλ. επίσης Ανακοινώσεις στο μάθημα Μ-ΙΙΙ).

Ο Διδάσκων

Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ-Καθηγητής

 

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο - Τμήματα Δευτέρας 10-12 και 12-14 - Εξετάσεις την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Οι εξετάσεις στα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο για όσους παρακολουθούσαν το μάθημα στα τμήματα της Δευτέρας 10-12 και 12-14 θα γίνουν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 στο ΥΚ1 και τις αντίστοιχες ώρες  που παρακολουθούσατε το μάθημα. Οι εξετάσεις θα γίνουν σε δεκαμελείς ομάδες και θα είναι διάρκειας μιας ώρας περίπου. Εξεταστέα ύλη είναι οι ασκήσεις 1-7. Επιτρέπεται να έχετε μαζί σας και να συμβουλεύεστε  τις σημειώσεις εργαστηρίου καθώς και όποιο άλλο βοήθημα κρίνετε απαραίτητο. Περισσότερες πληροφορίες για το τρόπο που θα γίνουν οι εξετάσεις μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες eclass του μαθήματος.

                                                                                               Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Εξετάσεις-Εξεταστέα ύλη σπουδαστών "επί πτυχίω"

Οι εξετάσεις του μαθήματος "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΙΙΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ" για τούς "επί πτυχίω" σπουδαστές, θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα  την Παρασκευή  21 Ιουνίου 2013 και ώρες 12.00 - 14.00  στο Εργαστήριο ΕΜ στο κεντρικό  κτήριο.

Η εξεταστέα ύλη είναι τα μαθήματα 1 - 9 από τις σημειώσεις του μαθήματος. Μπορείτε να βρείτε τις σημειώσεις στο πεδίο "Έγγραφα" στην ιστοσελίδα  eclass του μαθήματος στο επομενο link

http://eclass2.teilam.gr/courses/ELN107/

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοικτές σημειώσεις και τα θέματα θα πρέπει να απαντηθούν με χρήση του MATLAB που είναι εγκατεστημένο στους υπολογιστές του Εργαστηρίου.

                                                                                                                                               Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                                              

Μαθηματικά-ΙΙΙ-Εργαστήριο-Εξετάσεις για τους "επί πτυχίω" φοιτητές

Οι εξετάσεις για τους "επί πτυχίω" φοιτητές θα γίνουν τη Δευτέρα 18  Φεβρουαρίου 2013 και ώρες 10.00-12.00 στο Υπολογιστικό Κέντρο 1 (ΥΚ1) στο κτήριο της Βιβλιοθήκης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη και την διαδικασία των εξετάσεων στις ιστοσελίδες eclass τους μαθήματος

http://eclass2.teilam.gr/courses/ELN107/

 

                                                                                                                                               Νικόλαος Πετρόπουλος

Περιγραφή - Μαθηματικά III

Περιγραφή

Μαθηματικά μοντέλα και βασικά χαρακτηριστικά των Χρονοσυνεχών και Χρονοδιακριτών Σημάτων-Συστημάτων,

Γραμμικά Συστήματα και Γραμμικοί Μετασχηματισμοί,

Μετασχηματισμός Laplace (Ιδιότητες, Εφαρμογές αυτού στα Γραμμικά Χρονοαμετάβλητα LTI Συστήματα -Επίλυση Γραμμικών Διαφορικών Εξισώσεων),

Αρμονική Ανάλυση (Σειρές Fourier), Μετασχηματισμός Fourier (Ιδιότητες, Εφαρμογές αυτού στα Γραμμικά Χρονοαμετάβλητα LTI Συστήματα - Επίλυση Γραμμικών Διαφορικών Εξισώσεων, Συνάρτηση Μεταφοράς και Απόκριση Συστήματος),

Μετασχηματισμός ΖΗΤΑ (Ιδιότητες, Εφαρμογές αυτού στην ανάλυση χρονοδιακριτών LTI συστημάτων-Επίλυση Γραμμικών Εξισώσεων Διαφορών,

Ειδικά Κεφάλαια Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (συναρτήσεις Bessel, Γάμμα, κλπ).

 

Μαθηματικό Εργαστήριο: Χρήση αντίστοιχων μαθηματικών πακέτων λογισμικού για τις βασικές έννοιες και υπολογιστικές διαδικασίες στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι , ΙΙ, ΙΙΙ (Matlab ή Mathematica).

 

Σκοπός και στόχοι του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι να κατανοηθεί από τον διδασκόμενο η χρησιμότητα εφαρμογής των μαθηματικών μοντέλων σε έννοιες και προβλήματα της σύγχρονης Τεχνολογίας και ιδιαίτερα της Ηλεκτρονικής. Στόχοι του μαθήματος είναι:

- να εμπεδωθεί η ανάγκη σύνδεσης μαθηματικής θεωρίας και τεχνολογικής πράξης,

- η εξοικείωση του φοιτητή με τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, κυρίως με τις εξειδικευμένες εφαρμογές και υπολογιστικές μεθοδολογίες των Γραμμικών Μετασχηματισμών στην τεχνολογία και ιδιαίτερα στην επεξεργασία και ανάλυση του βασικού πεδίου των «Γραμμικών Σημάτων-Συστημάτων» της Ηλεκτρονικής.

 

Συγγράμματα που μπορούν να αποκτηθούν μέσω της υπηρεσίας "Εύδοξος"

  1. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Laplace, Fourier, Ζήτα, ΓΑΓΑΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΟΜΙΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΜΠΙΡΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Λεπτομέρειες
  2. Εισαγωγή στη θεωρία σημάτων και συστημάτων, Θεοδωρίδης Σέργιος, Μπερμπερίδης Κώστας, Κοφίδης Λευτέρης Λεπτομέρειες
     

 

Βιβλιογραφία

1.ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Laplace, Fourier, Ζήτα (ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, Εφαρμογές στα Σήματα-Συστήματα), Ν. Γαγαλής, Ι. Θεοδώρου, Π. Κικίλιας και άλλοι, Εκδόσεις ΔΗΡΟΣ, Αθήνα 2001.

2. SIGNALS and SYSTEMS, Alan Oppenhaim, Alan Willsky, M.I.T. and S. Nawab, (Boston Univ.), Prentice-Hall, 1997.

3. Mathematiques pour l’ electronique, Jean-Claude Belloc, Patrice Shiller, (IUT), Masson, Paris 1994.

4. Εισαγωγή στη Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων, Σ. Θεοδωρίδης, Κ. Μπερμπερίδης, (Παν/μια Αθήνας-Πάτρας), ΤΥΠΟΘΗΤΩ-Γ. Δάρδανος, Αθήνα 1998.

5. ADVANCED MODERN ENGINEERING MATHEMATICS, Glyn James et al., Addison-Wesley, 1994.

6. LAPLACE and the Z-transform, A.C. Grove, (Nottingham Polytechnic), Prentice-Hall 1991.

7. SCHAUM’S MATHEMATICA, Συγγραφέας DON, Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, 2006.