Είστε εδώ

 1. Τηλεκπαίδευση

Μάθημα Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία : %2

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Εξέταση του μαθήματος ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Για το μάθημα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ (Ε), η εξ αποστάσεως εξέταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00, διαδικτυακά με την χρήση του e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση την ημέρα και την ώρα της εξέτασης τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει οι φοιτητές το γρηγορότερο δυνατό να εγγραφούν στο  eclass.uth,gr του αντίστοιχου μαθήματος.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class.

Ο διδάσκων

Αριστείδης Νίκας

 

 

Εξέταση του μαθήματος ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Θ)

 

Για το μάθημα ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Θ) η εξ αποστάσεως εξέταση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με την χρήση του e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση την ημέρα και την ώρα της εξέτασης τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει οι φοιτητές το γρηγορότερο δυνατό να εγγραφούν στο  eclass.uth,gr του αντίστοιχου μαθήματος.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class.

Χ, Τσώνος

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Έναρξη μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις (MS-TEAMS)

Η έναρξη των τηλεδιασκέψεων για το εργαστηριακό μάθημα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και ώρα 09:30 με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams. Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί σε διάφορα sites Tμημάτων του Πανεπιστημίου, αλλά και στο κεντρικό site του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρακαλείστε επίσης να κάνετε εγγραφή στο eclass το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει εγγραφή ήδη. Η διανομή του εκπαιδευτικού υλικού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον μέσω eclass. Αναλυτικές οδηγίες για την διεξαγωγή του μαθήματος θα δοθούν κατά την διάρκεια της πρώτης τηλεδιάσκεψης.

Ο διδάσκων 

Αριστείδης Νίκας

 

 

Τελική εξέταση Εργαστηρίου "Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία"

Η τελική εξέταση στο εργαστήριο ¨Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία" θα πραγματοποιηθεί τις αντίστοιχες μέρες και ώρες παρακολούθησης των φοιτητών από τη Τετάρτη19-6-2019 έως και την Παρασκευή 21-6-2019.

Οι Διδάσκοντες

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε): Αποτελέσματα εξετάσεων και επίδειξη γραπτών

Τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων στο μάθημα " Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία (Ε)" που έγιναν την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 έχουν ολοκληρωθεί και είναι διαθέσιμα σε όσους πήραν μέρος στις εξετάσεις.

Μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε τα γραπτά σας, εφόσον το επιθυμείτε, την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 13.00 ή/και την  Πέμπτη 21 Ιουνίου επίσης στις 13.00. Η τελική βαθμολογία θα αναρτηθεί στην "Ηλεκτρονική Γραμματεία" την ερχομένη Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στις 12.00.

                                                                        Νικόλαος Πετρόπουλος  -  Αθανάσιος Καναπίτσας

 

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε): Τελικές εξετάσεις - Οδηγίες

Οι τελικές εξετάσεις του eργαστηριακού μαθήματοες  "Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε) ", θα γίνουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018  ώρες 14.00 - 20.00 σε 4 ομάδες (δεκαμελείς) και την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 ώρες 14.00 - 20.00 επίσης σε 4 ομάδες (δεκαμελείς) για όσους/ες έχουν παρακολουθήσει το μάθημα κανονικά  αλλά και για τους φοιτητές/τριες  "Χωρίς Παρακολούθηση".

Αναλυτικό πρόγραμμα ομάδων εξέτασης έχει ήδη αναρτηθεί  στο eclass και παρακαλείστε να δηλώσετε όλοι το συντομότερο στο πεδίο  "Ομάδες",  την ομάδα και την ώρα που επιθυμείτε να πάρετε μέρος  στις εξετάσεις. Παρακαλείστε να επιλέξετε ομάδες κοντινές στις ώρες που παρακολουθούσατε το εργαστήριο ενώ όσοι είναι  "χωρίς παρακολούθηση" μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις όπου υπάρξουν κενές θέσεις αλλά κυρίως στις τελευταίες ομάδες εξέτασης της κάθε μέρας που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτούς.

Η εξεταστέα ύλη είναι: Α. Συνεχές ρεύμα: σύνδεση αντιστάσεων σε σειρά - παράλληλα - μικτή συνδεσμολογιία, χρήση πολυμέτρου, γέφυρα Wheatstone. Β. Εναλλασσόμενο ρεύμα: Κυκλώματα RC και RL, χρήση παλμογράφου.

Η διάρκεια της  εξέτασης για κάθε δεκαμελή ομάδα θα είναι συνολικά 80 λεπτά. Θα εξετάζονται τα 5 άτομα για 40 λεπτά σε θέματα συνεχούς ρεύματος (πολύμετρα) και ταυτόχρονα τα υπόλοιπα 5 άτομα για 40 λεπτά σε θέματα εναλλασσομένου ρεύματος (παλμογράφος). Στην συνέχεια θα γίνεται εναλλαγή των 5μελών ομάδων.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ανοιχτές σημειώσεις και μπορείτε να έχετε μαζί σας όλες  τις εργασίες που πραγματοποιήσατε κατά την διάρκεια του εξαμήνου, καθώς και ότι άλλες σημειώσεις ή βιβλία χρειάζεστε.

Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε υπολογιστή τσέπης (scientific calculator) δεδομένου ότι θα είναι απαραίτητος για την εκτέλεση υπολογισμών και κυρίως για τον υπολογισμό της διαφοράς φάσης στα κυκλώματα RC και RL.

Παρακαλείστε επίσης όλοι να ενημερώνεστε τακτικά και συστηματικά από τις ανακοινώσεις στο eclass μέχρι την ώρα των εξετάσεων, καθώς και να ελέγχετε το email σας για πιθανές αλλαγές που ίσως προκύψουν την τελευταία στιγμή λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων.

                                                                                    Νικόλαος Πετρόπουλος - Αθανάσιος Καναπίτσας

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε): Επαναλήψεις-Αναπληρώσεις και τελικές εξετάσεις

Οι τελικές εξετάσεις του Εργαστηρίου "Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε)", θα γίνουν την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 για ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και για τους φοιτητές "Χωρίς Παρακολούθηση". Αναλυτικό πρόγραμμα ομάδων εξέτασης θα αναρτηθεί σύντομα στο eclass και παρακαλείστε να δηλώσετε όλοι το συντομότερο στο πεδίο  "Ομάδες",  την ομάδα και την ώρα που επιθυμείτε να πάρετε μέρος  στις εξετάσεις.


Τα τελευταία επαναληπτικά-συμπληρωματικά εργαστήρια θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί σύντομα στις ιστοσελίδες  του μαθήματος στο eclass. Παρακαλείστε όλοι να ενημερώνεστε τακτικά και συστηματικά από τις ανακοινώσεις στο eclass, για το αναλυτικό πρόγραμμα αναπλήρωσης-επανάληψης μαθημάτων που θα γίνουν στο εργαστήριο  την  ερχόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 4 έως και Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.


Είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι στα τελευταία αυτά μαθήματα  για μια τελική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση" είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.


Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ανοιχτές σημειώσεις και ότι μπορείτε να έχετε μαζί σας όλες τις εργασίες που πραγματοποιήσατε κατά την διάρκεια του εξαμήνου.

                                                                                          Νικόλαος Πετρόπουλος - Αθανάσιος Καναπίτσας

Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία: αναπλήρωση μαθήματος

Τη Τετάρτη 2 Μαϊου και ώρα 10-12 θα πραγματοποιηθεί μάθημα αναπλήρωσης στη θεωρία των "Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων - Ηλεκτροτεχνίας".

Ο διδάσκων,

Χ. Τσώνος

Αναβολή του μαθήματος Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Θ) την Πέμπτη 29-03-2018 και ώρα 12:00

Λόγω της συμμετοχής μου στη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 29-03-2018 και ώρα 12:00 δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία του μαθήματος «Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία».
Ο διδάσκων,
Χ. Τσώνος

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε): Αναβολή μαθήματος Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ώρες 14.00-16.00

Λόγω απρόβλεπτης και έκτακτης  υποχρέωσης του διδάσκοντα, το εργαστηριακό μαθήματα που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου 2018 και ώρες 14 - 16 αναβάλλεται.

Η αναπλήρωση του μαθήματος  θα γίνει όταν θα είναι δυνατόν, μετά από συνεννόηση με τους φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα,  και θα  οριστεί με προσεχή ανακοίνωση.

Ο διδάσκων

     Νικόλαος Πετρόπουλος

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ

Η εξέταση στο μάθημα "ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ (Ε)"

για τα τμήματα της ΠΕΜΠΤΗΣ (12-2, 2-4) θα πραγματοποιηθούν

την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 12-2 στο Ε3.

ο διδάσκων

Α.Καναπίτσας

Εξέταση προόδου στο μάθημα «Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία»

Την Πέμπτη, 27-4-2017, και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΣΤΕΦ εξέταση προόδου στο μάθημα «Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία». Η ύλη αφορά τις διαλέξεις έως και τη μιγαδική ανάλυση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Η συμμετοχή στην εξέταση προόδου είναι προαιρετική.

Χρήστος Τσώνος

Εξέταση εργαστηρίου «Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία»

Η εξέταση στο εργαστήριο του μαθήματος «Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία» θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εργαστηρίου 3 την Πέμπτη και Παρασκευή, 23 και 24 Ιουνίου,  τις αντίστοιχες ώρες που ο κάθε φοιτητής  παρακολουθούσε το εν λόγω εργαστήριο.

Οι διδάσκοντες

Χ. Τσώνος, Α. Καναπίτσας

Eξέταση προόδου στο μάθημα «Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία»

Τη Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 8:30 πμ στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΣΤΕΦ θα πραγματοποιηθεί εξέταση προόδου στο μάθημα «Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία». Η ύλη της εξέτασης θα περιλαμβάνει μέχρι και το μάθημα της Ισχύος – Τρίγωνο Ισχύος.

Ο διδάσκων

Χρήστος Τσώνος

Εγγραφές στο εργαστήριο Ηλεκτροτεχνία - Ηλεκτρικά Κυκλώματα

Οι εγγραφές στο εργαστήριο Ηλεκτροτεχνία - Ηλεκτρικά Κυκλώματα θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17-3-2016 και ώρες 10:00 - 14:00 στο Εργαστήριο 3.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία - Εξέταση εργαστηρίου

Λόγω του μεγάλου αριθμού των εξεταστέων στο μάθημα, η εξέταση θα γίνει κατά ομάδες με διάρκεια εξέτασης 1 ώρα, και θα αρχίσει την ίδια ημέρα και ώρα που προβλέπεται στο αναρτημένο πρόγραμμα, όμως ο χώρος εξέτασης θα είναι η αίθουσα 6 της ΣΤΕΦ. Η εξεταστέα  ύλη θα είναι η ίδια με αυτή του Ιουνίου 2014. Οι μετρήσεις θα είναι διαθέσιμες στο φύλλο των θεμάτων. Απαραίτητα είναι γραφική ύλη και επιστημονικό κομπιουτεράκι. Δεν επιτρέπεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο χρήση κινητού τηλεφώνου.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Hλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία (Εργαστήριο) Επανέναρξη μαθημάτων Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να συνεχίσω να βρίσκομαι σε αναρρωτική άδεια. Αντικαταστάτης μου θα είναι ο Χρήστος Παπαδημητρόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Τα μαθήματα στο Εργαστήριο Ηλεκτροτεχνίας θα συνεχιστούν κανονικά από αυτή την Παρασκευή 23  Μαΐου 2014, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και η αναπλήρωση των μαθημάτων που δεν έγιναν την τρέχουσα εβδομάδα (Δευτέρα και Τρίτη).  Πιο συγκεκριμμένα το πρόγραμμα του εργαστηρίου για την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 θα είναι ως εξής:

                                                              Παρασκευή 10 - 12    (κανονικά)     το τμήμα  Παρασκευή 10 - 12                  

                                                              Παρασκευή 12 - 14                             το τμήμα  Δευτέρα 10 - 12

                                                              Παρασκευή 14 - 16                             το τμήμα  Δευτέρα 12 - 14

                                                               Παρασκευή 16 - 18                            το τμήμα  Δευτέρα 14 - 16

                                                               Παρασκευή 18 - 20                             το τμήμα  Τρίτη   14 - 16Αυτή την Παρασκευή 23  Μαΐου στο εργαστήριο θα γίνουν οι Ασκήσεις 1 και 2 από τις Σημειώσεις Εργαστηρίου που είναι αναρτημένες στο eclass και αναφέρονται στην συνδεσμολογία ωμικών αντιστάσεων σε κυκλώματα συνεχούς ρεύματος. Παρακαλείστε να προετοιμαστείτε για τις ασκήσεις διαβάζοντας προσεκτικά την αντίστοιχη θεωρία αλλά και το πειραματικό μέρος ώστε να είναι ευκολώτερη η επανέναρξη των μαθημάτων. Δείτε επίσης τα σχετικά θέματα απο τις εξετάσεις Ιουνίου 2013 που αναφέρονται στο συνεχές ρεύμα. Τα θέματα αυτά είναι επίσης αναρτημένα στο eclass:  http://eclass.teiste.gr/.

Διευκρινήσεις και πληροφορίες σχετικά με την συνέχιση των μαθημάτων για την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν στο εργαστήριο την Παρασκευή, αλλά θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση.

Αναγνωρίζοντας  οτι οι αλλαγές στο πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν από όλους,  σας παρακαλώ θερμά να μην απουσιάσετε από τα μαθήματα της Παρασκευής, δεδομένου ότι είμαστε πολύ κοντά στο τέλος του εξαμήνου και δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για χαθούν άλλα μαθήματα.

Σας ευχαριστώ όλους για την κατανόηση και σας εύχομαι καλή συνέχεια στα μαθήματα. Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα και να τα πούμε και από κοντά.


                                                                                                                                                          Με εκτίμηση,

                                                                                                                                       Νικόλαος Πετρόπουλος
 

Hλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία (Εργαστήριο) Αναβολή μαθημάτων 18 και 19 Μαΐου 2014

Λόγω του έκτακτου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω,  θα συνεχίσω να βρίσκομαι σε αναρρωτική άδεια και για τις επόμενες μερικές ημέρες. Η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο  αύριο   Δευτέρα 18 καθώς και την Τρίτη 19 Μαΐου 2014 αναβάλλεται.   Η συνέχιση των μαθημάτων καθώς και αναπλήρωση όλων των μαθημάτων που έχουν χαθεί θα προσδιοριστεί με επόμενη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

                                                                                                                                             Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                                                                                                  

Hλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία (Εργαστήριο) Αναβολή μαθημάτων 12 -16 Μαΐου 2014
                                                                                                                                                                                           Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Λόγω του έκτακτου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα πρόσφατα,  και για το οποίο χρειάστηκε να  παραμείνω λίγες μέρες στο νοσοκομείο, θα βρίσκομαι σε αναρρωτική άδεια για τις επόμενες μερικές ημέρες. Επομένως η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο για το εργαστηριακό μάθημα "Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία"  αναβάλλεται για όλες τις ημέρες  της εβδομάδας 12 - 16 Μαΐου 2014.   Η αναπλήρωση όλων των μαθημάτων που έχουν χαθεί θα προσδιοριστεί με επόμενη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες.   

Σας ευχαριστώ όλους για την κατανόηση και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά με τα τυπικά και θα μπορέσουμε να  αναπληρώσουμε στο ακέραιο τα μαθήματα που έχουν χαθεί καθώς επίσης και ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την ύλη του  μαθήματος  με επιπλέον μαθήματα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να χαθεί το μάθημα για κανέναν από εσάς.

Σας παρακαλώ πολύ όλους να παρακολουθείτε τις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass  καθώς και το email σας στη σχολή ώστε να είστε ενήμεροι για τις εξελίξεις. Δεδομένου δε ότι είμαι σε θέση να επικοινωνώ  μαζί σας μέσω eclass θα κάνω μια προσπάθεια ώστε να καλύψουμε μέρος της ύλης μέσω online επικοινωνίας. Σας παρακαλώ λοιπόν να επισκέπτεστε το eclass συχνά και να ελέγχετε το email που έχετε δηλώσει εκεί.

Όλες οι ώρες που έχουν χαθεί θα αναπληρωθούν με κάποιο τρόπο στο εργαστήριο. Το eclass απλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να βοηθήσει την κατάσταση για να καλυφθεί όλη η απαραίτητη ύλη.

                                                                                                                                              Με εκτίμηση,

                                                                                                                            Νικόλαος Πετρόπουλος

Hλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία (Εργαστήριο) Αναβολή μαθημάτων 5-9 Μαΐου 2014

Λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας του διδάσκοντα και παραμονής του στο νοσοκομείο,  η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο για το εργαστηριακό μάθημα "Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία"  αναβάλλεται για όλες τις ημέρες  της εβδομάδας 5 - 9 Μαΐου 2014.   Η αναπλήρωση όλων των μαθημάτων που έχουν χαθεί θα προσδιοριστεί με επόμενη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες.   

                                                                                                                                    Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                                                                                                    

                      

                                                                                                                                                                                                             

Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνια (Εργαστήριο) Ακύρωση μαθημάτων Παρασκευή 2 Μαίου

Το εργαστηριακό μάθημα "Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία" την Παρασκευή 2 Μαίου 2014 και ώρες 10-12 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας του διδάσκοντα.

                                                                                                                Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                                                                

Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνια (Εργαστήριο) Ακύρωση μαθημάτων Τρίτη 29 Απριλίου

Το εργαστηριακό μάθημα "Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ηλεκτροτεχνία" σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρες 12-14 και 14-16 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας του διδάσκοντα.

                                                                                                                Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                                                                  

 

                                 

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε) - Εγγραφές στην ιστοσελίδα eclass

Η νέα ιστοσελίδα eclass του μαθήματος έχει δημιουργηθεί στο νέο site eclass του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας http://eclass.teiste.gr/ και  βρίσκεται στην διεύθυνση:
                                                                                    http://eclass.teiste.gr/courses/ELN101
Παρακαλείστε  όσοι έχετε κάνει ήδη εγγραφή στο εργαστήριο να κάνετε εγγραφή και στην ιστοσελίδα eclass του μαθήματος και να δηλώσετε τμήμα παρακολούθησης.

Όσοι είχατε ήδη γραφτεί στη παλιά ιστοσελίδα στο eclass του Τ.Ε.Ι. Λαμίας στην διεύθυνση
                                                                                     http://eclass2.teilam.gr/courses/ELN131/
παρακαλείστε να γραφτείτε και πάλι στο νέο site.

Για να κάνετε την εγγραφή στο μάθημα θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται στην  ιστοσελίδα http://eclass.teiste.gr/. Πιο συγκεκριμένα για να κάνετε εύκολα και σωστά την εγγραφή  στην πλατφόρμα eclass θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:

1. Να επαληθηθεύσετε ότι το email σας στο site της σχολής δουλεύει. Για να γίνει αυτό θα κάνετε login στο email σας
                                                                                       http://webmail.teiste.gr/
χρησιμοποιώντας σαν username και password τα ίδια που χρησιμοποιείτε και στην ηλεκτρονική γραμματεία όταν δηλώνετε τα μαθήματα και θα σιγουρευτείτε ότι λειτουργεί.

2. Να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγγραφής όπως περιγράφονται στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας eclass του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στην διεύθυνση:  

                                                                                     http://eclass.teiste.gr/.

Έτσι λοιπόν θα κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα ακολoυθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται το link:

                                                                                       ftp://ftp.teilam.gr/pub/teiste/eclass/teiste_eclass_student_ug.pdf


Παρακαλείστε όμως όταν θα  κάνετε την εγγραφή  να τηρήσετε τους παρακάτω κανόνες:

α. Όταν δηλώσετε τα στοιχεία σας να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες αλλά τα αρχικά γράμματα να είναι κεφαλαία και να έχετε σωστό τονισμό π.χ. "Νικόλαος Πετρόπουλος"

β. Όταν δηλώσετε διεύθυνση email, να δηλώσετε  το email της σχολής δηλαδή:
                                                                                         username@teiste.gr
όπου username είναι το όνομα χρήστη που δηλώνετε και για την είσοδό σας στην ηλεκτρονική γραμματεία.

γ. Να δηλώσετε ομάδα παρακολούθησης την ίδια που έχετε δηλώσει και εγγράφως στο εργαστήριο.

Γιά όσους έχουν δυσκολίες να πραγματοποιήσουν την εγγραφή θα γίνει σχετική ενημέρωση στο εργαστήριο την ώρα του μαθήματος οπότε φροντίστε να έχετε διαθέσιμους τους κωδικούς πρόσβασης στις τηλεματικές υπηρεσίες της σχολής.

                                                                                                                                                                  Νικόλαος Πετρόπουλος

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε) - Eνημέρωση και Εγγραφές

Kαλούνται όσοι δηλώσει ήδη, ή επιθυμούν να δηλώσουν για πρώτη φορά το εργαστηριακό μάθημα "Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία" να έλθουν στο ενημερωτικό μάθημα - εγγραφές που θα γίνει την

                                                                 Παρασκευή  21 Μαρτίου  και ώρα 10.00-12.00 στο Εργαστήριο 3.

Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το μάθημα και θα συμπληρωθούν οι νέες ομάδες γιά όλα τα τμήματα παρακολούθησης του εργαστηρίου.  Οι νέες ομάδες θα είναι 12-μελείς. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά και θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε δηλώσει ομάδα παρακολούθησης.

Παρακαλείστε επίσης όσοι γνωρίζετε την διαδικασία να κάνετε εγγραφή στη ιστοσελίδα eclass του μαθήματος και να δηλώσετε τμήμα παρακολούθησης, αφού φυσικά προηγουμένως κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα eclass του Τ.Ε.Ι.:  http://eclass2.teilam.gr/. Γιά όσους έχουν δυσκολίες να πραγματοποιήσουν την εγγραφή θα γίνει σχετική ενημέρωση στο εργαστήριο την Παρασκευή οπότε φροντίστε να έχετε διαθέσιμους τους κωδικούς πρόσβασης στις τηλεματικές υπηρεσίες της σχολής.

                                                                                                                                                                  Νικόλαος Πετρόπουλος

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε) - (Επαν)-Εγγραφές και ενημέρωση

Σύμφωνα με την 2η έκδοση (τρέχουσα έκδοση) του προγράμματος  μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο, οι διδάσκοντες και οι ώρες  πραγματοποίησης των εργαστηριακού μαθήματος "Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία" έχουν αλλάξει. Καλούνται λοιπόν όσοι δηλώσει ήδη, ή επιθυμούν να δηλώσουν το μάθημα για πρώτη φορά,  σήμερα

Τρίτη  18 Μαρτίου  και ώρα 12.00-14.00 στο Εργαστήριο 3.

Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το μάθημα και θα δημιουργηθούν νέες ομάδες γιά όλα τα τμήματα παρακολούθησης του εργαστηρίου.  Οι νέες ομάδες θα είναι 12-μελείς. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

                                                                                                                                                            Νικόλαος Πετρόπουλος

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία (Ε) - Εξετάσεις: Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014-Τελική Ανακοίνωση!

Οι εξετάσεις στο εργαστηρικό μάθημα "Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία"  του χειμερινού εξαμήνου του έτους 2013-2014 θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και ώρες 12.00 - 14.00 στο Εργαστήριο 3.  Εξεταστέα ύλη θα είναι η ύλη που αντιστοιχεί στις ασκήσεις 1 - 8 των (παλαιών) σημειώσεων του εργαστηρίου (Συγγραφέας: Δ. Σακελλάρη).  Οι σημειώσεις είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες eclass του μαθήματος: http://eclass2.teilam.gr/courses/ELN131/index.php

Μπορείτε να έχετε μαζί σας και να συμβουλεύεστε τις σημειώσεις του μαθήματος από τις παραδόσεις στο εργαστήριο καθώς και όποιο άλλο σύγγραμμα κρίνετε απαραίτητο. Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις καθώς και θέματα από προηγούμενες εξεταστικές περιόδους μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες eclass του μαθήματος. Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν θεωρητικούς υπολογισμούς και πρακτικές μετρήσεις με παλμογράφο και πολύμετρο. Είναι απαραίτητη η χρήση υπολογιστή τσέπης (scientific calculator).

                                                                                                                                            Νικόλαος Πετρόπουλος

Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία-Εργαστήριο: Επαναληπτικές εξετάσεις για ΟΛΑ τα τμήματα

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους απορρίπτονται στην πρώτη εξέταση θα γίνουν για ΟΛΑ τα τμήματα μόνο τις εξής ημέρες και ώρες

Πέμπτη 20 Ιουνίου ώρες 12.00 - 16.00

Παρασκευή 21 Ιουνίου ώρες 10.00 - 16.00

Όσοι εξετάστηκαν την πρώτη φορά Δευτέρα και απορρίπτονται θα εξεταστούν για δεύτερη φορά Πέμπτη ή Παρασκευή.

Αναλυτική κατάσταση όσων απορρίπτονται καθώς και η ημέρα και ώρα που θα εξεταστούν στην επαναληπτική εξέταση θα αναρτηθεί αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου, αργά το απόγευμα  στο eclass. Αν για κάποιον οριστεί να δώσει εξετάσεις σε ώρα που αδυνατεί να προσέλθει υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής ώρας στέλνοντας email στο nicholas[at]teilam.gr.

Όσοι (απο οποιοδήποτε τμήμα) ενδιαφέρονται να δούν και να σχολιάσουν το γραπτό που παρέδωσαν στην πρώτη εξεταστική μπορούν να προσέλθουν στο Εργαστήριο 3 αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρες 08.00 - 12.00.

Οι ιδιες ημέρες και ώρες επαναληπτικών εξετάσεων (δηλ. Πέμπτη - Παρασκευή) ισχύουν και για τους "επί πτυχίω", τους "χωρίς παρακολούθηση", καθώς και για αυτούς που για κάποιο λόγο απείχαν απο την πρώτη εξέταση.

Οι διδάσκοντες

Ν. Πετρόπουλος - Γ. Βουρβουλάκης - Τ. Καραγκούνης

 

Ηλεκτροτεχνία-Ηλεκτρικά Κυκλώματα (Ε)-Εξετάσεις σπουδαστών χωρίς υποχρέωση παρακολούθησης

Η ανακοίνωση αφορά όσους έχουν δηλώσει το εργαστηριακό μάθημα “Ηλεκτροτεχνία-Ηλεκτρικά Κυκλώματα (Ε)” χωρίς παρακολούθηση και έχουν δηλώσει με email ότι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις περιόδου Ιουνίου. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο

Εργαστήριο 3 την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και ώρες 12.00 -14.00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο καθώς επίσης και στις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass: http://eclass2.teilam.gr/.

                                                                                                                                          Οι διδάσκοντες

N. Πετρόπουλος - Γ. Βουρβουλάκης - Τ. Καραγκούνης

 

 

Ηλεκτροτεχνία-Ηλεκτρικά κυκλώματα (Εργαστήριο)-Εξετάσεις Ιουνίου

Οι εξετάσεις της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα γίνουν τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες που παρακολουθούσατε το εργαστήριο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, δηλαδή:

                                      Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρες 08.00 -12.00

                                       Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 κκαι ώρες 12.00 -16.00

                                       Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και ώρες 10.00 -16.00

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία διεξαγωγής  των εξετάσεων και την εξεταστέα ύλη θα βρείτε στο συννημένο έγγραφο.

 

                                                                                                              N. Πετρόπουλος – Γ. Βουρβουλάκης - Τ. Καραγκούνης

  

Ηλεκτροτεχνία-Ηλεκτρικά Κυκλώματα (Εργαστήριο)-Εξετάσεις σπουδαστών χωρίς υποχρέωση παρακολούθησης

Παρακαλούνται οι σπουδαστές που έχουν δηλώσει το εργαστήριο του μαθήματος Ηλεκτροτεχνία-Ηλεκτρικά κυκλώματα σε ομάδες χωρίς παρακολούθηση να ενημερωθούν από το συνημμένο αρχείο σχετικά με την εξέτασή τους.

                                                                                             Γιάννης Βουρβουλάκης - Τάσος Καραγκούνης - Νίκος Πετρόπουλος

Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία (Εργαστήριο)-Οι εγγραφές συνεχίζονται

Οι εγγραφές φοιτητών σε όλα τα τμήματα του εργαστηριακού μαθήματος Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία  θα συνεχιστούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 12.00-13.00 καθώς και την Παρασκευή  1 Μαρτίου 10:00-12:00 στο Εργαστήριο 3.

Παρακαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα  να κάνουν εγγραφή και να δηλώσουν τμήματα παρακολούθησης και στην  ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass. Για να δηλωθούν μαθήματα στην πλατφόρμα του eclass απαιτείται εγγραφή των χρηστών στο παρακάτω link

http://eclass2.teilam.gr/modules/auth/registration.php

ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται εκεί. Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας με ελληνικούς χαρακτήρες (μικρά γράμματα) και στο πεδίο "email" να δηλώσετε το email της σχολής που είναι της μορφής username@teilam.gr.

                                                   Νικόλαος Πετρόπουλος

Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία (Εργαστήριο)-Εγγραφές στο εργαστήριο

Οι εγγραφές φοιτητών σε όλα τα τμήματα του εργαστηριακού μαθήματος Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία για το εαρινό εξάμηνο 2012-2013 θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στο Εργαστήριο 3 και ώρες 10:00-12:00.

Παρακαλούνται επίσης όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα  να κάνουν εγγραφή και να δηλώσουν τμήματα παρακολούθησης και στην  ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass. Για να δηλωθούν μαθήματα στην πλατφόρμα του eclass απαιτείται εγγραφή των χρηστών στο παρακάτω link

http://eclass2.teilam.gr/modules/auth/registration.php

ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται εκεί. Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες (μικρά γράμματα) και να στο πεδίο "email" να δηλώσετε το email της σχολής που είναι της μορφής username@teilam.gr.

       Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                                                                                                                                       

Περιγραφή- Ηλεκτροτεχνία / Ηλεκτρικά Κυκλώματα

Περιγραφή

Ορισμοί και βασικά μεγέθη. Ηλεκτρικό κύκλωμα και στοιχεία κυκλώματος. Μετρήσεις ηλεκτρικών μεγεθών. Κυκλώματα συνεχούς ρεύματος με αντιστάτες. Νόμοι Kirchhoff. Εναλλασσόμενο ρεύμα. Κυκλώματα εναλλασσόμενου ρεύματος. Μέθοδοι ανάλυσης κυκλωμάτων: μέθοδος βρόχων, μέθοδος κόμβων. Ισοδύναμα κυκλώματα Thevenin και Norton. Θεωρήματα κυκλωμάτων: μέγιστης μεταφοράς ισχύος, επαλληλίας, αμοιβαιότητας, Millman. Ισχύς και τρίγωνο ισχύος. Απώλειες σε γραμμές μεταφοράς. Συντονισμός. Κυκλώματα συντονισμού. Μεταβατικά φαινόμενα σε κυκλώματα συνεχούς και σε κυκλώματα εναλλασσόμενου ρεύματος. Αμοιβαία επαγωγή. Μαγνητικά κυκλώματα. Μαγνητικά υλικά. Μετασχηματιστές. Φίλτρα με παθητικά στοιχεία. Τριφασικά δίκτυα.

 

Σκοπός και στόχοι του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι να εξοικειώσει τους φοιτητές με τη συμπεριφορά των ηλεκτρικών κυκλωμάτων τόσο στο συνεχές όσο και στο εναλλασσόμενο ρεύμα.

Στόχος του μαθήματος είναι να είναι σε θέση οι φοιτητές να εφαρμόζουν τα θεωρήματα και τις συστηματικές μεθόδους των κυκλωμάτων στην ανάλυση και κατανόηση της συμπεριφοράς κάθε ηλεκτρικού αλλά και ηλεκτρονικού κυκλώματος.

 

Συγγράμματα που μπορούν να αποκτηθούν μέσω της υπηρεσίας "Εύδοξος"

 1. Ανάλυση κυκλωμάτων και σημάτων, Rizzoni Giorgio Λεπτομέρειες
 2. Ηλεκτρικά κυκλώματα, τόμος Β΄, Χατζαράκης Γεώργιος Ε. Λεπτομέρειες

 

Βιβλιογραφία

 1. Κ. Παπαδόπουλος, Ανάλυση Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, Αυτοέκδοση, 2015.
 2. Γ. Χαριτάντης, Ηλεκτρικά Κυκλώματα, Εκδόσεις Αράκυνθος, 2014.
 3. Ν. Παπαμάρκος, Ηλεκτρικά Κυκλώματα, Αυτοέκδοση, 2011.
 4. Γ. Χατζαράκης, Ηλεκτρικά Κυκλώματα, Εκδόσεις Τζιόλα, 2015.
 5. Ν. Μάργαρης, Ανάλυση ηλεκτρικών κυκλωμάτων, Τόμος Α&Β, Εκδόσεις Τζιόλα, 2000.
 6. Ν. Κολλιόπουλος, Εισαγωγή στα Ηλεκτρικά Κυκλώματα, Εκδόσεις: Μ. Παρίκου & ΣΙΑ ΕΠΕ, 2012.
 7. J.A. Edminister, Ηλεκτρικά Κυκλώματα, EΕΣΠΙ Εκδοτική, 1980.
 8. C. Alexander, M. Sadiku, Ηλεκτρικά Κυκλώματα, Εκδόσεις Τζιόλα, 2012.
 9. G. Rizzoni, Ανάλυση Κυκλωμάτων και Σημάτων, Τόμος 1, Εκδόσεις Παπαζήση, 2005.