Είστε εδώ

  1. Τηλεκπαίδευση

Μάθημα Μαθηματικά Ι : %2

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Εγγραφή στο eclass των μαθημάτων ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ(Θ), ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ(Ε)

Οι φοιτητές που το χειμερινό εξάμηνο 2021 – 2022, έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Τμήματος να εξεταστούν στα μαθήματα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ(Θ), ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙΙ(Ε), θα πρέπει  να εγγραφούν στο eclass των συγκεκριμένων μαθημάτων.

 

Ο διδάσκων

Καθηγητής, Αναγνώστου Κωνσταντίνος

Μαθηματικά Ι, ΙΙ και Μαθηματικά ΙΙΙ(Θ): Συμμετοχή στις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021

Οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021  για τα παρακάτω μαθήματα:

1.  Μαθηματικά Ι         2. Μαθηματικά ΙΙ        3.  Μαθηματικά ΙΙΙ – Θεωρία

αντί για την συνήθη δίωρη εξέταση μέσω MS-Teams, θα γίνουν  ΜΟΝΟΝ με παράδοση εργασίας, η οποία θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα E-Class, δηλαδή ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ καθόλου χρήση της πλατφόρμας MS-Teams.

Όσοι/ες σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021 θα πρέπει να κάνετε άμεσα εγγραφή στην ιστοσελίδα  του κάθε μαθήματος στο  e-class, αν δεν έχετε κάνει εγγραφή ήδη, και να ακολουθήσετε με προσοχή όλες τις οδηγίες που δίνονται εκεί.

Το πρότυπο (template) της εργασίας που θα πρέπει να παραδοθεί, έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο site του κάθε μαθήματος στο E-Class.

Η τελική προθεσμία παράδοσης για κάθε μια από τις εργασίες έχει οριστεί την ημέρα και ώρα που εμφανίζεται η εξέταση του αντίστοιχου μαθήματος στο Πρόγραμμα των Εξετάσεων Περιόδου Σεπτεμβρίου 2021.

Επειδή, ενδεχομένως να παρουσιαστεί πρόβλημα με τον server στο E-Class και να μην είναι δυνατό να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης, έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εκπρόθεσμης παράδοσης των εργασιών. Όσες εργασίες παραδοθούν εντός 24 ωρών από την λήξη της προθεσμίας, δεν θα υποστούν καμία μείωση βαθμολογίας. Μετά όμως από το 24ωρο απλά δεν θα γίνουν δεκτές.

Αναλυτικές πληροφορίες, για την συγγραφή και την παράδοση της κάθε μιας από τις εργασίες υπάρχουν στην πρώτη σελίδα όλων των εργασιών, και παρακαλείστε να τις διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Συμμετοχή στις προσεχείς εξετάσεις για φοιτητές "χωρίς παρακολούθηση"

Παρακαλούνται οι φοιτητές που οφείλουν το μάθημα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο "χωρίς παρακολούθηση" και επιθυμούν να πάρουν μέρος στις προσεχείς εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου να το δηλώσουν το συντομότερο στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας (http://eclass.teiste.gr/).

Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν εγγραφή στο μάθημα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο (http://eclass.teiste.gr/courses/ELN125/) και στη συνέχεια να επιλέξουν το τμήμα "Χωρίς παρακολούθηση" στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών". Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώσουν κάποιον από τους διδάσκοντες ότι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις και να ενημερωθούν για την εξεταστέα ύλη καθώς και πως θα είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν κάποια επαναληπτικά μαθήματα.

Την ερχόμενη εβδομάδα 23-27 Ιανουαρίου 2017 θα γίνει έκτακτο μάθημα για όλα τα τμήματα το οποίο θα μπορούν και θα ήταν καλό να παρακολουθήσουν. Θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για το μάθημα σε οποιοδήποτε από τα μαθήματα που θα γίνουν την εβδομάδα 23-27 Ιανουαρίου 2017. Το έκτακτο μάθημα θα προσδιοριστεί χρονικά σε επόμενη ανακοίνωση.

Εάν δεν κάνουν εγγραφή στο eclass, δεν παραδώσουν την σχετική εργασία και δεν ενημερώσουν σχετικά τους διδάσκοντες, ΔΕΝ θα είναι δυνατόν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις οι οποίες θα γίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο μέσω eclass.

                                                                                                                                         Νικόλαος Πετρόπουλος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-Ι (Θεωρία): Εξεταστέα ύλη

Εξεταστέα ύλη (βλ. Βιβλίο του διδάσκοντα, ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-Ι, Γιάννης Θεοδώρου, Εκδοση 2016, Αριθμός ΕΥΔΟΞΟΥ 59359030):

Κεφάλαια 1,2,3, με έμφαση στις ενότητες: σελ. 42-68, 94-114, 153-172, 181-254,

Κεφάλαια 4,7, με έμφαση στις ενότητες: σελ. 279-310, 322-338, 357-373, 447-479,

Κεφάλαια 5,6,8, με έμφαση στις ενότητες: σελ. 384-405, 408-433, 489-501.

 

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε) - Αλλαγή ωρών διδασκαλίας για τα τμήματα της Δευτέρας

Το εργαστηριακό μάθημα Μαθηματικά ΙII (Ε) θα διδάσκεται από την ερχομένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 τις εξής ημέρες και ώρες: Τετάρτη 8 - 10, Τετάρτη 10 - 12 και Πέμπτη 8 - 10. Αλλάζουν δηλαδή τα τμήματα της Δευτέρας ενώ το τμήμα της Τετάρτης 18 – 20 δεν μεταβάλεται. Μπορείτε και πρέπει να δηλώσετε εκ νέου την ομάδα που βολική γιά το πρόγραμμά σας δεδομένου ότι έχετε όλοι διαγραφεί από τα τμήματα της Δευτέρας που είχατε δηλώσει ήδη.

                                                                                                                     Ο διδάσκων

                                                                                                      Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Εγγραφές στο eclass για φοιτητές "χωρίς παρακολούθηση"

Παρακαλούνται οι φοιτητές που οφείλουν το μάθημα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο "χωρίς παρακολούθηση" και επιθυμούν να να πάρουν μέρος στις προσεχείς εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου να το δηλώσουν το συντομότερο στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας (http://eclass.teiste.gr/).

Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν εγγραφή στο μάθημα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο (http://eclass.teiste.gr/courses/ELN125/) και στη συνέχεια να επιλέξουν το τμήμα "Χωρίς παρακολούθηση" στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών". Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώσουν κάποιον από τους διδάσκοντες ότι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις και να ενημερωθούν για την εξεταστέα ύλη καθώς και πως θα είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν κάποια επαναληπτικά μαθήμτα

                                                                                                                              Εκ  του Εργαστηρίου

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Εγγραφές στο μάθημα μέσω eclass

Παρακαλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα "Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο" να  το δηλώσουν το συντομότερο στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας (http://eclass.teiste.gr/) δηλώνοντας  επίσης και το τμήμα προτίμησής τους. Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν εγγραφή στο μάθημα Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο (http://eclass.teiste.gr/courses/ELN125/) και στη συνέχεια να επιλέξουν το αντίστοιχο τμήμα  στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών". Επισημαίνεται ότι τα τμήματα πού εμφανίζονται προς το παρόν στην πλατφόρμα e-class είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν δεδομένου ότι δεν έχει γίνει ακόμη πρόσληψη του Έκτακτου Εκαιδευτικού Προσωπικού, οπότε το τωρινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων δεν είναι οριστικό.

                                                                                                                              Εκ  του Εργαστηρίου

Μαθηματικά Ι - Αποτελέσματα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2016

Tα τελικά αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στα Μαθηματικά Ι, που έγιναν τη Δευτέρα  12 Σεπτεμβρίου 2016, έχουν αποσταλεί στην Ηλεκτρονική Γραμματεία: https://e-gram.teilam.gr/unistudent/

Μπορείτε να δείτε το γραπτό σας, εφόσον το επιθυμείτε, κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα στέλνοντας email στη διεύθυνση nicholas@teiste.gr

                                                                                              Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Εξετάσεις Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016- Εξεταστέα ύλη-Πληροφορίες

Οι επαναληπτικές εξετάσεις  Χειμερινού Εξαμήνου στα Μαθηματικά Ι (Α003Θ και Α103 ) θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10.00 - 12.00 στις αίθουσες 3, 6, 9, 11 και μικρό Αμφιθέατρο.

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass,  όπου στο πεδίο "Έγγραφα" θα βρείτε την εξεταστέα ύλη και υποδείξεις μελέτης. Η εξεταστέα ύλη είναι ή ίδια με αυτή της εξεταστικής περιόδου Μαρτίου 2016. Η πρόσβαση στις ιστοσελίδες του μαθήματος είναι ελεύθερη χωρίς εγγραφή.

                                                                                                             Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Εξετάσεις Τρίτη 5 Ιουλίου 2016- Εξεταστέα ύλη για τους επί πτυχίω φοιτητές

Η εμβόλιμη εξέταση στα Μαθηματικά Ι (Α003Θ και Α103 ) για τους επί πτυχίω φοιτητές (20 εγγεγραμμένοι) θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και ώρες 18.00 - 20.00  στις αίθουσες ΜΑμφ, μΑμφ 3, 6, 9 και 11.

 

Η εξετάσεις  θα γίνουν με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.

 

 

Η εξεταστέα ύλη θα είναι:  1. Παράγωγοι, 2. Ολοκληρώματα και 3. Μιγαδικοί αριθμοί. Η εξεταστέα ύλη περιέχεται στα παρακάτω βιβλία-σημειώσεις:

 

Α. Στο διδακτικό βιβλίοΔημητρακούδης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κουρής-Παλαμούρδας: "Διαφορικός - Ολοκληρωτικός Λογισμός":

 

--- Κεφ. 3. Παράγωγοι, Κεφ. 4. Εφαρμογές Παραγώγων,  Κεφ. 5. Ολοκληρώματα,  Κεφ. 6. Εφαρμογές Ορισμένου Ολοκληρώματος

 

Β. Στις διδακτικές σημειώσεις, Ι. Θεοδώρου, "Μαθηματικά Ι":

 

--- Κεφ. ΙΙ Παράγωγοι, Κεφ. ΙΙΙ Ολοκληρώματα, και Κεφ. IV Μιγαδικοί αριθμοί (σελ 180-210)  

 

Στο πεδίο "Έγγραφα" στις ιστοσελίδες του μαθήματος  στο elass:  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN102/  και  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN111/ υπάρχουν οι σημειώσεις του μαθήματος καθώς και θέματα από παλιότερες εξετάσεις.

 

                                                                                                                            Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι: Αποτελέσματα εξετάσεων και επίδειξη γραπτών

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα Μαθηματικά Ι, που έγιναν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass (http://eclass.teiste.gr), στο πεδίο "Έγγραφα" . Το αρχείο περιέχει μόνο τον αριθμό μητρώου και την βαθμολογία καθενός.

Μπορείτε να δείτε το γραπτά σας, εφόσον το επιθυμείτε, την Τρίτη 15 Μαρτίου και ώρες 10 - 12 στο Γραφείο Εκτάκτων Καθηγητών που βρίσκεται δίπλα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο.

                                                                                                                           Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Μαθηματικά Ι: Εξεταστέα ύλη - υποδείξεις μελέτης για τις εξετάσεις

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ – ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Οι εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου στα Μαθηματικά Ι (Α003Θ και Α103 ) θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 και ώρες 12.00 - 14.00 στις αίθουσες 3, 6, 9, 11 και Μεγάλο Αμφιθέατρο.

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.

Η εξεταστέα ύλη θα είναι:

1. Παράγωγοι, 2. Ολοκληρώματα, 3. Μιγαδικοί αριθμοί, 4. Διανυσματική Άλγεβρα, 5. Αναλυτική Γεωμετρία.

Η εξεταστέα ύλη περιέχεται στα παρακάτω βιβλία-σημειώσεις:

Α. Στο διδακτικό βιβλίο: Δημητρακούδης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κουρής-Παλαμούρδας: "Διαφορικός - Ολοκληρωτικός Λογισμός":

Κεφ. 3. Παράγωγοι, Κεφ. 4. Εφαρμογές Παραγώγων, Κεφ. 5. Ολοκληρώματα, Κεφ. 6. Εφαρμογές Ορισμένου Ολοκληρώματος

Β. Στις διδακτικές σημειώσεις, Ι. Θεοδώρου, "Μαθηματικά Ι":

1. Κεφ. Ι Συναρτήσεις μιάς μεταβλητής (σελ. 28-52),

2. Κεφ. ΙΙ Παράγωγοι (ολόκληρο),

3. Κεφ. ΙΙΙ Ολοκληρώματα (ολόκληρο),

4. Κεφ. IV Μιγαδικοί αριθμοί (σελ. 183-210),

5. Κεφ. V Διανυσματική Άλγεβρα ελ. 217 – 219)

6. Κεφ. VI Αναλυτική Γεωμετρία ελ. 230 – 237).


Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στις εξετάσεις, οι σημειώσεις του μαθήματος σε pdf format, καθώς και θέματα από προηγούμενες εξεταστικές περιόδους υπάρχουν στο πεδίο “Έγγραφα” στα site του μαθήματος στο eclass για τα ακαδημαϊκά έτη 2014-15 (ELN 102) και 2015-16 (ELN 111).

Αναλυτικά η ύλη ανά κεφάλαιο καθώς και τα σημεία που θα πρέπει να μελετηθούν ιδιαίτερα δίνονται παρακάτω:

Το Κεφάλαιο Ι από τις σημειώσεις είναι εκτός για τις εξετάσεις αλλά δεν είναι ουσιαστικά εκτός ύλης. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν θέματα στις εξετάσεις από αυτό το κεφάλαιο αλλά η μελέτη του είναι απαραίτητη γιατί περιέχει επαναληπτική ύλη. Να δοθεί έμφαση στην μελέτη των ιδιοτήτων των τριγωνομετρικών, των εκθετικών και των λογαριθμικών συναρτήσεων καθώς και στην επαναληπτική ύλη που αφορά την επίλυση αλγεβρικών εξισώσεων (κυρίως δευτέρου βαθμού), και στα στοιχεία από την αναλυτική γεωμετρία (σχέση καρτεσιανών και πολικών συντεταγμένων και εξίσωση ευθείας). Θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε σε αυτό το κεφάλαιο οποιοδήποτε τριγωμετρικό τύπο ή ιδιότητα συναρτήσεων χρειαστεί για τα υπόλοιπα κεφάλαια της εξεταστέας ύλης. (Σελίδες 28 - 52)

Το Κεφάλαιο ΙΙ στις σημειώσεις που αφορά τις παραγώγους είναι πολύ βασικό κεφάλαιο και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην μελέτη όλου του κεφαλαίου στις σημειώσεις αλλά και η αντίστοιχη ύλη που αφορά τις παραγώγους στο βιβλίο. Να προσεχτούν ιδιαίτερα τα λυμένα παραδείγματα που αφορούν στην παραγώγιση συναρτήσεων με χρήση των κανόνων παραγώγισης, η παραγώγιση σύνθετων συναρτήσεων, και η μελέτη συναρτήσεων με χρήση των παραγώγων (εύρεση ακροτάτων και σημείων καμπής).

Το Κεφάλαιο ΙΙΙ στις σημειώσεις είναι επίσης βασικό κεφάλαιο και να προσεχτούν ιδιαίτερα τα λυμένα παραδείγματα που αφορούν επίλυση ολοκλήρωμάτων με την μέθοδο της αντικατάστασης καθώς και με την μέθοδο ολοκλήρωσης κατά παράγοντες. Όσον αφορά δε στα ορισμένα ολοκληρώματα να μελετηθούν ιδιαίτερα οι ιδιότητες των ορισμένων ολοκληρωμάτων, το θεώρημα μέσης τιμής του ολοκληρωτικού λογισμο καθώς και ο ορισμός της ενεργού τιμής φυσικών μεγεθών.

Στο Κεφάλαιο ΙV στις σημειώσεις που περιέχει στοιχεία μιγαδικών αριθμών να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και να μπορείτε να υπολογίζετε το μέτρο μιγαδικού αριθμού, το πρωτεύον όρισμα, να κάνετε αναπαράσταση του αριθμού στο μιγαδικό επιπεδο και να γράφετε τον αριθμό σε όλες τις μορφές, δηλαδή αλγεβρική, τριγωνομετρική, εκθετική και πολική. (Σελίδες 183 -210)

Στο Κεφάλαιο V στις σημειώσεις να δοθεί έμφαση στον υπολογισμό του εσωτερικού γινομένου δύο διανυσμάτων. (Σελίδες 217 – 219)

Στο Κεφάλαιο VI στις σημειώσεις που περιέχει στοιχεία αναλυτικής γεωμετρίας να μελετηθούν ιδιαίτερα το σύστημα των πολικών συντεταγμένων και η εξίσωση ευθείας. (Σελίδες 230 – 237)

Το παρόν αρχείο υπάρχει και σαν συνημμένο σε pdf format, καθώς επίσης και στο eclass στο πεδίο Έγγραφα'.

                                                                                                  

                                                                                                                                                          Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                                                            

 

Μαθηματικά Ι - Αναπλήρωση μαθήματος Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ώρες 12 - 3

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016  και ώρες 12 - 3  θα γίνει η  αναπλήρωση του μαθήματος  που δεν έγινε την Τετάρτη 20-1-2016 λόγω χιονόπτωσης. Το μάθημα θα  διαρκέσει 3 ώρες (με διάλειμμα!)  με στόχο να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τις προσεχείς εξετάσεις.

                                                                                                                 Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Αναβολή μαθήματος Τετάρτη 20-1-2016 λόγω χιονόπτωσης

Η διδασκαλία του μαθήματος Μαθηματικά Ι που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 20-1-2016 και ώρες 10 -12 αναβάλλεται λόγω της χιονόπτωσης. Η αναπλήρωση του μαθήματος θα γίνει όταν θα είναι δυνατόν και θα  οριστεί με προσεχή ανακοίνωση.

                                                                                                                   Ο διδάσκων

                                                                                                         Νικόλαος Πετρόπουλος              

Μαθηματικά Ι - Αλλαγή ωρών διδασκαλίας

Από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 και μέχρι το τέλος του εξαμήνου η διδασκαλία του μαθήματος Μαθηματικά Ι θα γίνεται κάθε

                                 Τρίτη και Τετάρτη και ώρες 10.00 - 12.00 στην Αίθουσα 3

Παρακαλείστε όλοι να κάνετε εγγραφή στο eclass:  http://eclass.teiste.gr/  και να δηλώσετε το μάθημα έτσι ώστε να λαμβάνετε στο email σας πληροφορίες σχετικά με το μάθημα, τις προσεχείς εξετάσεις και κυρίως για την εξεταστέα ύλη η οποία θα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Η εγγραφή στο eclass είναι πολύ σημαντική κυρίως για όσους δεν παρακολουθούν και δεν εξετάζονται στο μάθημα για πρώτη φορά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείστε όταν θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, να γράψετε το όνομα και το επώνυμό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά καθώς και με σωστό τονισμό, π.χ. όνομα "Νικόλαος" και επώνυμο "Πετρόπουλος".   Επίσης στο πεδίο "Διεύθυνση email" να δώσετε το email σας στην σχολή δηλαδή username@teiste.gr π.χ. npetropoulos@teiste.gr και όχι κάποιο άλλο.

Αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν μεν  την εγγραφή στο εργαστηριακό μάθημα Φυσικής αλλά θα είναι χρήσιμες για την εγγραφή σας στο eclass υπάρχουν σε παλαιότερη σχετική ανακοίνωση στο παρακάτω link:  http://www.eln.teilam.gr/el/node/1428

                                                                                                                                                                                  Ο διδάσκων 

                                                                                                                                                                       Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Μαθηματικά Ι - Επείγον: Επικοινωνία φοιτητών με διδάσκοντα

Παρακαλούνται οι παρακάτω φοιτητές που έδωσαν εξετάσεις στα Μαθηματικά Ι στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου:

1. Αντωνόπουλος Ιωάννης

2. Καραβασίλης Αθανάσιος

3. Σαρκίρης Κωνσταντίνος

να επικοινωνήσουν άμεσα με τον διδάσκοντα (Ν. Πετρόπουλο)

με  email στο nicholas@teiste.gr  ή   τηλεφωνικά (προτιμώτερο) στο 697 555 8406

                                                                       Νικόλαος Πετρόπουλος

                                                         

Μαθηματικά Ι: Πληροφορίες για τις εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2015

Οι επαναληπτικές  εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου στα Μαθηματικά Ι (Α003Θ και Α103 )  θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 18.00 - 20.00  στις αίθουσες μΑμφ, ΜΑμφ, 3, 6, 9 και 11.

 

ΟΙ εξετάσεις  θα γίνουν με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.  Η εξεταστέα ύλη θα είναι:  1. Παράγωγοι, 2. Ολοκληρώματα και 3. Μιγαδικοί αριθμοί.

 

Η εξεταστέα ύλη περιέχεται στα παρακάτω βιβλία-σημειώσεις:

 

Α. Στο διδακτικό βιβλίοΔημητρακούδης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κουρής-Παλαμούρδας: "Διαφορικός - Ολοκληρωτικός Λογισμός":

 

--- Κεφ. 3. Παράγωγοι, Κεφ. 4. Εφαρμογές Παραγώγων,  Κεφ. 5. Ολοκληρώματα,  Κεφ. 6. Εφαρμογές Ορισμένου Ολοκληρώματος

 

Β. Στις διδακτικές σημειώσεις, Ι. Θεοδώρου, "Μαθηματικά Ι":

 

--- Κεφ. ΙΙ Παράγωγοι, Κεφ. ΙΙΙ Ολοκληρώματα, και Κεφ. IV Μιγαδικοί αριθμοί (σελ 180-210)  

 

Στο πεδίο "Έγγραφα" στις ιστοσελίδες του μαθήματος  στο elass:  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN102/ υπάρχουν οι σημειώσεις του μαθήματος καθώς και θέματα από παλιότερες εξετάσεις.

 

                                                                                                                                                          Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Εξεταστέα ύλη για τους επί πτυχίω φοιτητές

Η εμβόλιμη εξέταση στα Μαθηματικά Ι (Α003Θ και Α103 ) για τους επί πτυχίω φοιτητές (24 εγγεγραμμένοι) θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και ώρες 8.00 - 10.00  στις αίθουσες ΜΑμφ, 3, 6, 9 και 11.

 

Η εξεταστέα ύλη θα είναι:  1. Παράγωγοι, 2. Ολοκληρώματα και 3. Μιγαδικοί αριθμοί. Η εξεταστέα ύλη περιέχεται στα παρακάτω βιβλία-σημειώσεις:

 

Α. Στο διδακτικό βιβλίοΔημητρακούδης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κουρής-Παλαμούρδας: "Διαφορικός - Ολοκληρωτικός Λογισμός":

 

--- Κεφ. 3. Παράγωγοι, Κεφ. 4. Εφαρμογές Παραγώγων,  Κεφ. 5. Ολοκληρώματα,  Κεφ. 6. Εφαρμογές Ορισμένου Ολοκληρώματος

 

Β. Στις διδακτικές σημειώσεις, Ι. Θεοδώρου, "Μαθηματικά Ι":

 

--- Κεφ. ΙΙ Παράγωγοι, Κεφ. ΙΙΙ Ολοκληρώματα, και Κεφ. IV Μιγαδικοί αριθμοί (σελ 180-210)  

 

Η εξέταση θα γίνει με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.

 

Στο πεδίο "Έγγραφα" στις ιστοσελίδες του μαθήματος  στο elass:  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN102/ υπάρχουν οι σημειώσεις του μαθήματος καθώς και θέματα από παλιότερες εξετάσεις.

 

                                                                                                                      Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι (Α003Θ και Α103) Αποτελέσματα εξετάσεων Ιανουαρίου

Τα αποτελέσματα για τα μαθήματα "Α003Θ Μαθηματικά Ι "  (Παλαιό Προγραμμα Σπουδών) και "Α103 Μαθηματικά Ι" έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα eclass του μαθήματος:  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN102/ στο πεδίο "Έγγραφα".  

Όσοι επιθυμούν  μπορούν να δούν το γραπτό τους την Δευτέρα 9  Μαρτίου 10-12, την Τρίτη 10 Μαρτίου 10-12 ή κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα στο email: nicholas@teiste.gr.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα οριστεί έκτακτο μάθημα, οπότε θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι λύσεις των θεμάτων και θα γίνει ανάλυση του αποτελέσματος των εξετάσεων. Θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση εντός της εβδομάδας στο eclass.

 

                                                                                                                          Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι : Τελικές εξετάσεις - Εξεταστέα Ύλη

Η τελική εξέταση στα Μαθηματικά Ι θα γίνει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου  και ώρα 6-8 σε όλες τις αίθουσες σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η εξεταστέα ύλη θα είναι τα κεφάλαια:

--- 3. Παράγωγοι, 4. Εφαρμογές Παραγώγων 5. Ολοκληρώματα 6. Εφαρμογές Ορισμένου Ολοκληρώματος

από το  διδακτικό βιβλίο: Δημητρακούδης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κουρής-Παλαμούρδας: "Διαφορικός - Ολοκληρωτικός Λογισμός".

--- Κεφ. IV Μιγαδικοί αριθμοί (σελ 180-210)  από τις διδακτικές σημειώσεις, Ι. Θεοδώρου, "Μαθηματικά Ι".

Η εξέταση θα γίνει με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις. Περισσότερες πληροφορίες στο eclass

                                                               http://eclass.teiste.gr/courses/ELN102

όπου στο πεδίο "Έγγραφα" υπάρχουν οι σημειώσεις του μαθήματος καθώς και θέματα από παλιότερες εξετάσεις. 

                                                                                           Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Επαναληπτικό μάθημα (14/1) και εξέταση προόδου (16/1)

 

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου  και ώρα 6-8 θα γίνει επαναληπτικό μάθημα στην αίθουσα 3.

Η δεύτερη εξέταση προόδου στα Μαθηματικά Ι θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου   και ώρα 2-4 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο.

Η εξεταστέα ύλη θα είναι τα κεφάλαια:

-3. Παράγωγοι, 4. Εφαρμογές Παραγώγων 5. Ολοκληρώματα 6. Εφαρμογές Ορισμένου Ολοκληρώματος

από το  διδακτικό βιβλίο: Δημητρακούδης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κουρής-Παλαμούρδας: 'Διαφορικός - Ολοκληρωτικός Λογισμός'.

- Κεφ. 3 Μιγαδικοί αριθμοί (σελ 180-210)  από τις Διδακτικές Σημειώσεις, Ι. Θεοδώρου

Η εξέταση θα γίνει με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.

 

                                                                                                     Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Eξέταση προόδου Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ώρα 8-10

Η εξέταση προόδου στα Μαθηματικά Ι θα γίνει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  και ώρα 8-10 το πρωΐ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο. Η εξεταστέα ύλη θα είναι τα κεφάλαια:

3. Παράγωγοι

4. Εφαρμογές Παραγώγων

5. Ολοκληρώματα (μέχρι σελίδα 393)

από το  διδακτικό βιβλίο: Δημητρακούδης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κουρής-Παλαμούρδας: 'Διαφορικός - Ολοκληρωτικός Λογισμός'.

Η εξέταση θα γίνει με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.

Θα γίνει και δεύτερη εξέταση προόδου σε όλη την εξεταστέα ύλη (Παράγωγοι-Ολοκληρώματα-Μιγαδικοί) με πιθανότερη ημερομηνία εξέτασης την Τετάρτη 7 ή την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση υπενθύμισης  τις πρώτες μέρες του 2015.

                                                                                                     Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι : Ύλη - Διευκρινήσεις για τις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2014

Παρακαλώ ενημερωθείτε σχετικά με την εξεταστέα ύλη  για τις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2014 στην ιστοσελίδα eclass του μαθήματος στο παρακάτω link

http://eclass2.teilam.gr/courses/ELN144/

όπου θα βρείτε επίσης και άλλες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τις εξετάσεις.

                                                                                                                                        Καλή Επιτυχία στις Εξετάσεις,

                                                                                                                                            Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι: Εξετάσεις Τρίτη 21 Ιανουαρίου - Εξεταστέα ύλη

Οι εξετάσεις στο μάθημα "Μαθηματικά Ι" θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων την

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014.

Η εξεταστέα ύλη θα είναι τα κεφάλαια ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV από τις σημειώσεις του μαθήματος, δηλαδή Παράγωγοι, Ολοκληρώματα και Μιγαδικοί αριθμοί. Μπορείτε να έχετε μαζί σας και να συμβουλεύεστε τις σημειώσεις του μαθήματος καθώς και όποιο άλλο σύγγραμμα κρίνετε απαραίτητο.

Στις ιστοσελίδες eclass του μαθήματος: http://eclass2.teilam.gr/courses/ELN144/index.php και στο πεδίο "Έγγραφα", μπορείτε να βρείτε τα θέματα που δόθηκαν στην εξέταση προόδου που έγινε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

                                               Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Ενδιάμεση Εξέταση (Πρόοδος) - 13 / 12 / 2013

Η ενδιάμεση  αξιολόγηση (Πρόοδος) στο μάθημα "Μαθηματικά Ι" του Α' Εξαμήνου του Τμήματος  Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.,  όπως έχει ήδη ανακοινωθεί  προφορικά από τον διδάσκοντα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013  και ώρες  10.30 – 12.00 στο  Μεγάλο Αμφιθέατρο στο κτήριο της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Η εξεταστέα ύλη θα είναι η ύλη που αντιστοιχεί στα  Κεφάλαια 2 και 3 των σημειώσεων του μαθήματος, δηλαδή:
α. Κεφάλαιο ΙΙ: Διαφορικός Λογισμός Μίας Μεταβλητής   
β. Κεφάλαιο ΙΙΙ: Ολοκληρωτικός Λογισμός Μίας Μεταβλητής  

Η εξέταση θα γίνει με ανοιχτές τις σημειώσεις του μαθήματος και μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας οποιοδήποτε σύγγραμμα κρίνετε ότι θα σας είναι χρήσιμο.

                                                                                                Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά Ι - Α΄ Εξεταστική

Θα ανεβάσω στο  eclass τα θέματα της Α΄ εξεταστικής. Τα θέματα της Β΄ εξεταστικής θα είναι παρόμοια, όχι  ίδια.

Ι Πλατανιά

Περιγραφή - Μαθηματικά Ι

Περιγραφή

Στοιχεία βασικών συναρτήσεων μιας ανεξάρτητης μεταβλητής (πολυωνυμικές, ρητές, εκθετικές-τριγωνομετρικές-υπερβολικές και οι αντίστροφές τους),

Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός συναρτήσεων μιας ανεξάρτητης μεταβλητής (παράγωγοι-διαφορικά-μελέτη συναρτήσεων, αόριστα-ορισμένα ολοκληρώματα, μέθοδοι ολοκλήρωσης-ανάλυση ρητών συναρτήσεων σε απλά κλάσματα, εφαρμογές-μήκος τόξου καμπύλης-εμβαδά),

Γενικευμένα Ολοκληρώματα (α’ είδους),

Στοιχεία Σειρών (κριτήρια σύγκλισης, δυναμοσειρές Taylor-MacLaurin),

Μιγαδικοί Αριθμοί (πράξεις-μορφές-ρίζες μιγαδικών, τύποι Euler),

Στοιχεία Διανυσματικής Άλγεβρας και Αναλυτικής Γεωμετρίας (πράξεις-γινόμενα διανυσμάτων-εφαρμογές, ευθεία-κύκλος-παραβολή-υπερβολή-έλλειψη-επίπεδο-σφαίρα),

Στοιχεία Γραμμικής Άλγεβρας και Θεωρίας Πινάκων (πράξεις πινάκων, ορίζουσες, ιδιοτιμές-ιδιοδιανύσματα, γραμμικά συστήματα),

Στοιχεία Αριθμητικής Ανάλυσης (αριθμητική λύση εξισώσεων-παραγώγισης-ολοκλήρωσης, μέθοδος ελαχίστων τετραγώνων).

 

Σκοπός και στόχοι του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι να εφοδιαστούν οι πρωτοετείς φοιτητές με τη βασική υποδομή των Ανώτερων Μαθηματικών. Στόχοι είναι η εμπέδωση και εξοικείωση του φοιτητή με τις βασικές έννοιες και μεθοδολογίες των Ανώτερων Μαθηματικών που απαιτούνται στην τεχνολογία, (Δηλαδή να είναι ικανός να χειρίζεται βασικές συναρτήσεις, τριγωνομετρικές σχέσεις και μιγαδικούς αριθμούς, να μπορεί να λύνει αλγεβρικές εξισώσεις και να αναλύει ρητές συναρτήσεις σε απλά κλάσματα, να μπορεί να υπολογίζει παραγώγους και απλά ολοκληρώματα), καθώς και η ευχερής εφαρμογή των μαθηματικών στα τεχνολογικά μαθήματα και κατ’ επέκταση στις απαραίτητες υπολογιστικές διαδικασίες των θετικών επιστημών-τεχνολογίας.

 

Συγγράμματα που μπορούν να αποκτηθούν μέσω της υπηρεσίας "Εύδοξος"

 

  1. ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΚΟΥΡΗΣ, ΠΑΛΑΜΟΥΡΔΑΣ Λεπτομέρειες
  2. Διαφορικός και ολοκληρωτικός λογισμός συναρτήσεων μιας μεταβλητής και εισαγωγή στη γραμμική άλγεβρα, Αθανασιάδης Ανδρέας Γ. Λεπτομέρειες

 

Βιβλιογραφία

 

1. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι, Τόμοι Α΄ και Β΄ (Διαφορικός-Ολοκληρωτικός Λογισμός & Άλγεβρα), Δ. Δημητρακούδης, Ι. Θεοδώρου, Π. Κικίλιας, Δ. Τσουκαλάς και άλλοι, Εκδόσεις ΔΗΡΟΣ, Αθήνα 2001.

2. ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, Π. Κικίλιας, Μ. Λαμπίρης, Α. Πετράκης, Εκδόσεις ΔΗΡΟΣ, Αθήνα 2001.

3. ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, Murray Spiegel, McGraw-Hill, New York, Σειρά SCHAUMS (ΕΣΠΙ, Μετάφραση Ιωάννης Σχοινάς), Αθήνα.

4. ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, McGraw-Hill, New York, Σειρά SCHAUMS (ΕΣΠΙ, Μετάφραση Σωτήριος Περσίδης), Αθήνα.

5. ENGINEERING MATHEMATICS, Mary Attenborough, McGraw-Hill, (UK) 1998.

6. ADVANCED ENGINEERING MATHEMATICS, Erwin Kreyszig, John Wiley & Sons, New York 1998.