Είστε εδώ

 1. Τηλεκπαίδευση

Μάθημα Εφαρμογές της Ασαφούς Λογικής στη Τεχνολογία : %2

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Εφαρμογές της Ασαφούς Λογικής στην Τεχνολογία - ΕΠ104: Συμμετοχή στις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021

Οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021για το μάθημα επιλογής "Εφαρμογές της Ασαφούς Λογικής στη Τεχνολογία – ΕΠ104", αντί για την συνήθη δίωρη εξέταση μέσω MS-Teams, θα γίνουν  ΜΟΝΟΝ με παράδοση εργασίας, η οποία θα παραδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-Class, δηλαδή ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ καθόλου χρήση της πλατφόρμας MS-Teams.

Όσοι/ες σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021 θα πρέπει να κάνετε άμεσα εγγραφή στην ιστοσελίδα  του μαθήματος στο  e-class, αν δεν έχετε κάνει εγγραφή ήδη, και να ακολουθήσετε με προσοχή όλες τις οδηγίες που δίνονται εκεί.

Το πρότυπο (template) της εργασίας που θα πρέπει να παραδοθεί, έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο site του μαθήματος στο E-Class.

Η τελική προθεσμία ανάρτησης των  εργασιών στο eclassέχει οριστεί για την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 10:00-11:00, δηλαδή την ίδια ημέρα και ώρα που εμφανίζεται η εξέταση του μαθήματος στο Πρόγραμμα των Εξετάσεων Περιόδου Σεπτεμβρίου 2021.

Επειδή, ενδεχομένως να παρουσιαστεί πρόβλημα με τον server στο E-Class και να μην είναι δυνατό να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης, έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εκπρόθεσμης παράδοσης των εργασιών. Όσες εργασίες παραδοθούν εντός 24 ωρών από την λήξη της προθεσμίας, δεν θα υποστούν καμία μείωση βαθμολογίας. Μετά όμως από το 24ωρο απλά δεν θα γίνουν δεκτές.

Αναλυτικές πληροφορίες, για την συγγραφή και την παράδοση των εργασιών υπάρχουν στην πρώτη σελίδα του προτύπου (template)  της εργασίας και παρακαλείστε να τις διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Εφαρμογές της Ασαφούς Λογικής στην Τεχνολογία - ΕΠ104: Συμμετοχή στις Εξετάσεις Ιουνίου 2021

Το μάθημα "Ασαφής Λογική" θα εξεταστεί, ΜΟΝΟΝ, με εργασία που θα παραδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-Class, ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ καθόλου χρήση της πλατφόρμας MS-Teams.

ΟΣΟΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ E-CLASS ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.

 

Υπάρχουν ΔΥΟ εργασίες και απευθύνονται σε δύο ομάδες φοιτητών α. Με παρακολούθηση και β. Χωρίς παρακολούθηση. Η εργασίες έχουν αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα"  στο site του μαθήματος  στο E-Class. Η τελική προθεσμία παράδοσης των  εργασιών  έχει οριστεί για την Παρασκευή 9  Ιουλίου και ώρες 18:00-19:00, όπως  εμφανίζεται και στο Πρόγραμμα των Εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021. Επειδή, ενδεχομένως να παρουσιαστεί πρόβλημα με τον server στο E-Class και να μην είναι δυνατό να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης, έχει ενεργοποιηθεί η εκπρόθεσμη παράδοση της εργασίας. Όσες εργασίες παραδοθούν εντός 24 ωρών από την λήξη της προθεσμίας δεν θα υποστούν καμία μείωση βαθμολογίας. Μετά όμως από το 24ωρο απλά δεν θα γίνουν δεκτές.

Αναλυτικές πληροφορίες, για την συγγραφή και την παράδοση των εργασιών υπάρχουν στην πρώτη σελίδα της κάθε εργασίας και παρακαλείστε να τις διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Εφαρμογές Ασαφούς Λογικής στην Τεχνολογία (ΕΠ104): Έναρξη μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021

Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Μαθημάτων, οι διαλέξεις του μαθήματος “Εφαρμογές Ασαφούς Λογικής στην Τεχνολογία (ΕΠ104)” θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας MS-Teams. Οι οδηγίες για να συνδεθείτε στο MS-Teams υπάρχουν σε email που έχετε λάβει στον ιδρυματικό σας λογαριασμό την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, με τίτλο: "Ανακοίνωση των συνδέσμων “TeamLink” προς τις ηλεκτρονικές αίθουσες του MS-TEAMS". Στο email αυτό αναφέρονται όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα από απόσταση, μέσω MS-Teams, κατά το τρέχον εξάμηνο. Οι οδηγίες που περιέχονται σε αυτό το email περιέχονται και σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί από τη Γραμματεία στο site του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Όμως υπάρχει προσωρινό πρόβλημα για τις συνδέσεις στο MS-Teams. Οι διαλέξεις του μαθήματος θα αρχίσουν κανονικά την ερχομένη Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 στις 10:00 και θα συνεχιστούν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Ο Διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Εξετάσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021: Διδάσκων – Εξεταστής Ν. Πετρόπουλος (Όλα τα μαθήματα) - Επείγουσα ανακοίνωση

Παρακαλούνται όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες που σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου 2020 -2021 σε κάποιο από τα μαθήματα στα οποία είμαι διδάσκων – εξεταστής, να εγγραφούν το συντομότερο στα αντίστοιχα sites των μαθημάτων στο eclass και να παρακολουθούν, συστηματικά και πολύ προσεκτικά, τις ανακοινώσεις που θα αναρτώνται εκεί.

Όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα των εξετάσεων, θα είμαι εξεταστής στα παρακάτω μαθήματα, τα οποία αναφέρονται με την σειρά που εμφανίζονται και  στο πρόγραμμα των εξετάσεων Ιανουαρίου -- Φεβρουαρίου 2020 - 2021.

 • Μαθηματικά ΙΙΙ - (Ε) (Γ104Ε)  -- Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2020
 • Μαθηματικά Ι (Α103Θ) -- Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2020  
 • Μαθηματικά ΙΙ (Β103Θ)  -- Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2020  
 • Υλικά Ηλεκτρικής & Διατάξεις (ΕΠ106Θ) -- Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2020  
 • Σήματα Συστήματα & ΨΕΣ - (Ε) (Δ101Ε) -- Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2020  
 • Εφαρμογές Ασαφούς Λογικής στην Τεχνολογία (ΕΠ104Θ) -- Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2020 
 • Μαθηματικά ΙΙΙ - (Θ) (Γ104Θ) -- Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2020  
 • Νανοηλεκτρονική (ΕΠ105Θ)  -- Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2020 

 

Ο διδάσκων – εξεταστής

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Ασαφής Λογική (ΕΠ104): Έναρξη μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2020-2021

Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Μαθημάτων, οι διαλέξεις του μαθήματος "Βασικές Εφαρμογές της Ασαθούς Λογικής στην Τεχνολογία"  (ΕΠ104),  θα γίνονται μέσω της πλατφόρμα MS-TEAMS. Ο κωδικός για είσοδο στην πλατφόρμα (MS-TEAMS) δίνεται σε σχετική ανακοίνωση, που έχει ήδη αναρτηθεί στο site του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Οι διαλέξεις του μαθήματος  θα αρχίσουν  κανονικά την ερχομένη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 και θα συνεχιστούν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Παρακαλείστε να κάνετε έγγραφή και στο site του μαθήματος στο eClass, όπου θα μπορείτε να βρίσκετε πληροφορίες, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την διδακτέα ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος.  

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ (Εξεταστέα ύλη-Εργασία)

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ (Εξεταστέα ύλη-Εργασία)

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Εργασίες σπουδαστών

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Εργασίες σπουδαστών

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Εργασίες σπουδαστών (14-3-2017)

Καλούνται οι σπουδαστές που επιθυμούν να εκπονήσουν εργασία στο μάθημα επιλογής ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ και ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

να προσέλθουν  την επόμενη Τρίτη, 21-3-2017, ώρα 6-8 μμ, στην αίθουσα ΥΚ2 του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.

Πριν την ανάθεση θέματος εργασίας, θα γίνει επίδειξη με σχετικές εφαρμογές στο MATLAB-Fuzzy Logic Toolbox.

Η εκπόνηση εργασίας βαθμολογείται με 40% (δηλ. με 4 πιστωτικές μονάδες, στις 10).

 

Εργασία στην ΑΣΑΦΗ ΛΟΓΙΚΗ (7-11-2016)

Εργασία-stage σπουδαστών στην ΑΣΑΦΗ ΛΟΓΙΚΗ (7-11-2016).

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Παρουσίαση Εξέταση Εργασιών

Παρουσίαση Εξέταση Εργασίας στην ΑΣΑΦΗ ΛΟΓΙΚΗ

Οι σπουδαστές που είχαν αναλάβει Εργασία στην ΑΣΑΦΗ ΛΟΓΙΚΗ και την παρέδωσαν εγκαίρως (γραπτά ή ηλεκτρονικά) την προκαθορισμένη ημερομηνία, καλούνται να την παρουσιάσουν (σε power point) την Δευτέρα  18-1-2016 και ώρα 4-6 μμ στην αίθουσα 6 της ΣΤΕΦ.

Κατά την εξέταση όλοι οι εξεταζόμενοι οφείλουν να καταθέσουν ένα γραπτό αντίτυπο της Εργασίας τους  καθώς και να την έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά σε word και σε power point στο email του διδάσκοντα,  teo@teilam.gr

              Ο Διδάσκων

Γιάννης Θεοδώρου - Καθηγητής

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Ανάληψη Εργασίας και Εξεταστέα Ύλη(4-11-2015)

Βλ. και eclass του μαθήματος για σχετικές (Πτυχιακές και άλλες) εργασίες.

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ & Εφαρμογές στην Τεχνολογία

Καλούνται όλοι οι σπουδαστές που έχουν δηλώσει το κατ' επιλογήν μάθημα ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ & Εφαρμογές στην Τεχνολογία,

την Τετάρτη, 1-4-2015, την ώρα του μαθήματος 4-6 μμ και στην αίθουσα 6, για ενημέρωση και ανάληψη σχετικής εργασίας.

Η εργασία θα γίνει κυρίως με χρήση του MATLAB-FUZZY LOGIC Toolbox και η επιτυχής εκτέλεσή της θα προσμετράται έως 40% του τελικού βαθμού.

(Θα προηγηθεί του μαθήματος και διδακτικό-διαδραστικό σεμινάριο για το MATLAB-Fuzzy Logic Toolbox).

Η συμμετοχή όλων των σπουδαστών κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Ο Διδάσκων

Ι. Θεοδώρου- Καθηγητής

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Παρουσίαση Εργασιών 14-1-2015 (12-2 μμ)

Οσοι σπουδαστές έχουν αναλάβει και εκπονήσει Εργασία στο μάθημα "ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ", αφού παραδώσουν ένα γραπτό και ηλεκτρονικό της αντίγραφο, οφείλουν να την παρουσιάσουν την επόμενη Τετάρτη 14-1-2015, ώρα 12-2 μμ, στην αίθουσα 6 της ΣΤΕΦ.

          Ο διδάσκων

Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ-Καθηγητής

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Τελική Ανάθεση Εργασιών(Χειμ.2014-15)

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Τελική Ανάθεση  Εργασιών(21-11-2014)

Ασαφής Λογική - Ανάληψη Εργασίας-Εξεταστέα Υλη

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Ανάληψη Εργασίας-Εξεταστέα Υλη, Κατανομή Βαθμολογίας Εργασίας & Τελικής Εξέτασης ,

(Βλ. eclass-μάθημα ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Εγγραφα)

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Ανάθεση Εργασίας σε Σπουδαστές

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Ανάθεση Εργασίας σε Σπουδαστές (14-4-2014)

Ασαφής Λογική - Εργασία-Εξεταστέα Υλη

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Εργασία-Εξεταστέα Υλη (Διδάσκων: Θεοδώρου Ι.)

Ασαφής Λογική - Εξετάσεις-Εργασία

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Εξετάσεις-Εργασία

Ασαφής Λογική - Εξετάσεις με χρήση βιβλίων-Εξεταστέα ύλη

ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ-Εξετάσεις με χρήση βιβλίων-Εξεταστέα Υλη

(Χειμ. Εξαμ. 2012-13)

Περιγραφή - Εφαρμογές της Ασαφούς Λογικής στη Τεχνολογία

Περιγραφή

 • Εισαγωγή στην Ασαφή Λογική (φιλοσοφία της Δίτιμης και Πολύτιμης Λογικής, ασαφές και κλασικό σύνολο-βασικά χαρακτηριστικά, ιδιότητες και άλγεβρα ασαφών συνόλων),

 • Ασαφής Αριθμητική (πράξεις ασαφών αριθμών, LR, τριγωνικοί και τραπεζοειδείς ασαφείς αριθμοί),

 • Γεωμετρία Ασαφών Συνόλων (Ασαφείς Υπερκύβοι),

 • Εφαρμογές της Ασαφούς Λογικής στην Τεχνολογία. (Γλωσσικές Μεταβλητές, ασαφή μη-γραμμικά συστήματα, fuzzy control, κλπ).

 

Σκοπός και στόχοι του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι η εισαγωγή του φοιτητή στη νέα φιλοσοφία, στις βασικές έννοιες και αρχές, αλλά και στη σύγχρονη τεχνολογική πρακτική της Ασαφούς Λογικής (FUZZY LOGIC).

Στόχοι είναι, η κατανόηση της επέκτασης της δίτιμης (αριστοτέλειας) λογικής στην «πολύτιμη» λογική των ασαφών συνόλων και των γλωσσικών μεταβλητών, καθώς και η ευρύτατη εφαρμογή τους σε σύγχρονα προβλήματα της αιχμής της τεχνολογίας.

Στόχος επίσης του μαθήματος είναι η προετοιμασία-υποδομή του φοιτητή για ενδεχόμενες σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές.

 

Συγγράμματα που μπορούν να αποκτηθούν μέσω της υπηρεσίας "Εύδοξος"

Εισαγωγή στην ασαφή λογική (Fuzzy Logic), Θεοδώρου Γιάννης Α. Λεπτομέρειες

 

Βιβλιογραφία

 

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΑΦΗ ΛΟΓΙΚΗ (Fuzzy Logic), Γιάννης Α. Θεοδώρου, Εκδόσεις Τζιόλα, (ISBN: 978-60-418-218-3), Θεσσαλονίκη 2010.

2. FUZZY SETS and FUZZY LOGIC, G. Klir & B. Yuan, Prentice-Hall, New Jersey 1995.

3. FUZZY ENGINEERING, B. Kosko, Upper Saddle River, N J-Prentice Hall,1997.

4. FUZZY SETS AND SYSTEMS: THEORY AND APPLICATIONS, D. Dubois, H. Prade, Academic Press, New York, 1980.

5. An Introduction to fuzzy logic applications in intelligent systems, lotfi Zadeh, R. Yager, Kluwer academic Publishers, 1993.

6. FUZZY LOGIC, H. Nguyen, E. Walker, Chapman & Hall/CRS, 2002.

7. FUZZY CONTROL and FUZZY SYSTEMS, W. Pedrycz, Research Studies Press, 1996.

8. FUZZY LOGIC with ENGINEERING APPLICATIONS, Timothy J. Ross, McGraw-Hill, Inc., 1995.

9. MULTISTAGE FUZZY CONTROL, J. Kacprzyk, John Wiley & Sons, England 1997.

10. THE FUZZY SYSTEM HANDBOOK, Earl Cox, Academic Press, 1994.

11. FUZZY LOGIC-A PRACTICAL APPROACH, F. Martin McNeil, Ellen Thro, Academic Press, 1994.