17 Μαίου - Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Υποβλήθηκε από akontog στις .

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας των Τηλεπικοινωνιών καθιερώθηκε το 1973 σε ανάμνηση της 17 Μαῒου 1865 που ιδρύθηκε η Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση. Από το 2005 στον εορτασμό αυτό προστέθηκε και η Πληροφορική αφού πλέον οι δύο επιστήμες είναι στενά συνδεδεμένες στο επίπεδο των εφαρμογών και της τεχνολογίας.

Με απόφαση της Παγκόσμιας Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης (ΙΤU) που αποτελεί χωριστή υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), για το 2013 η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής είναι αφιερωμένη στην συμβολή των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής στην Οδική Ασφάλεια.

Κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε 1,3 εκατομμύρια θανάτους και 20-50 εκατομμύρια τραυματισμούς ανθρώπων που οφείλονται σε δυστυχήματα και ατυχήματα που συνδέονται με αυτοκίνητα.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να βελτιωθεί με την εισαγωγή και χρήση εφαρμογών των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής στα αυτοκίνητα του μέλλοντος όπως συστημάτων ανοιχτής ακρόασης και αποστολής και λήψης μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας, συστημάτων εντοπισμού θέσης και συστημάτων ραντάρ αποφυγής συγκρούσεων μεταξύ αυτοκινήτων, πρόσκρουσης σε σταθερά εμπόδια και παράσυρσης πεζών.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο

http://www.itu.int/en/wtisd/Pages/default.aspx

Αθανάσιος Κοντογεώργος

 

 

Επισυναπτόμενα αρχεία: