ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Εγγραφή στις εργαστηριακές ομάδες μέσω eclass

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Υποβλήθηκε από nicholas στις .

Παρακαλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές αφού προηγουμένως ενεργοποιήσουν τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, να κάνουν στη συνέχεια ηλεκτρονική εγγραφή στις ομάδες παρακολούθησης  του Εργαστηρίου Φυσικής στον αντίστοιχο ιστοχώρο των ηλεκτρονικών τάξεων (eclass) στο παρακάτω link: http://eclass.teiste.gr/

Όλοι οι νεοεισερχόμενοι  φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. του  ακαδημαϊκού έτους 2016-17 έχετε ειδοποιηθεί ήδη από το τέλος Σεπτεμβρίου μέσω της ανακοίνωσης που υπάρχει στον σύνδεσμο: http://info.teiste.gr/?p=880 να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται στον σύνδεσμο: http://info.teiste.gr/files/anak/teiste_energ_log_2014.pdf και να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας για τις online υπηρεσίες της σχολής που βρίσκονται όλες στον σύνδεσμο: http://my.teiste.gr/?page_id=19 .

Οι σημαντικότερες από τις online υπηρεσίες είναι οι παρακάτω:
1. Υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας: https://e-gram.teilam.gr/unistudent/
2. Υπηρεσίες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: http://webmail.teiste.gr/
3. Ηλεκτρονικές τάξεις:  http://eclass.teiste.gr/

Για να κάνετε λοιπόν την εγγγραφή στο eclass χωρίς προβλήματα καλό είναι να διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις οδηγίες που περιγράφονται στο link: ftp://ftp.teilam.gr/pub/teiste/eclass/teiste_eclass_student_ug.pdf
Για λόγους ευκολίας ή ίδια διαδικασία περιγράφεται σύντομα και παρακάτω, οπότε για να κάνετε την εγγραφή θα πρέπει να κάνετε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:
1. Να πάτε στη υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας http://webmail.teiste.gr/ και να κάνετε “login” στο email σας. Αν λειτουργεί σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει, έχετε σωστά στοιχεία χρήστη και συνθηματικά  και άρα μπορείτε να προχωρήσετε. Μην κλείνετε το παράθυρο του browser που έχετε ανοιχτό!!
2. Ανοίξτε ένα άλλο παράθυρο του browser και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών τάξεων (eclass), όπου θα κάνετε
κλίκ  στο πεδίο “Εγγραφή Χρήστη” (Εκπαιδευομένου και ΟΧΙ Εκπαιδευτή!!): http://eclass.teiste.gr/modules/auth/registration.php
α.  Να κάνετε κλικ στο link “Πιστοποίηση μέσω POP3”,
β.  Να συμπληρώσετε “όνομα χρήστη” και  “συνθηματικό” και να κάνετε υποβολή
3. Το σύστημα θα σας ενημερώσει ότι τα στοιχεία που δώσατε είναι σωστά. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (επώνυμο, όνομα, κλπ) και κάνετε υποβολή επιλέγοντας “Εγγραφή” θα σας σταλεί από το σύστημα ένα email επιβεβαίωσης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο σημείο αυτό, όταν θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, να γράψετε το όνομα και το επώνυμό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά καθώς και με σωστό τονισμό, π.χ. όνομα "Νικόλαος" και επώνυμο "Πετρόπουλος".   Επίσης στο πεδίο “Διεύθυνση email” να δώσετε το email σας στην σχολή δηλαδή username@teiste.gr π.χ. npetropoulos@teiste.gr και ΟΧΙ κάποιο άλλο της μορφής user@gmail ή user@hotmail κλπ. Φυσικά αν κατά την εγγραφή σας στην Γραμματεία του Τμήματος έχετε δηλώσει το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες τότε να κάνετε  το ίδιο και στο eclass.

4. Επιστρέψτε στο παράθυρο του browser που είχατε ανοιχτό στο email σας, ανανεώστε την ιστοσελίδα και θα δείτε το email που θα σας έχει στείλει το σύστημα. Να κάνετε κλικ στο link που περιέχεται σε αυτό το email για να κάνετε έτσι επιβεβαίωση της εγγραφής σας στην πλατφόρμα eclass.

5. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική ιστοσελίδα eclass και να κάνετε είσοδο κανονικά στο πεδίο “Σύνδεση Χρήστη”.  Στο πεδίο “Βασικές Επιλογές” υπάρχει το πεδίο “Κατάλογος Μαθημάτων”. Από τη λίστα μαθημάτων που θα δείτε εκεί επιλέξτε το μάθημα “Φυσική -Εργαστήριο  2016-2017 (ELN127)” αφού κάνετε “τικ” στο αντίστοιχο κουτάκι. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και άλλα μαθήματα αν σας αφορούν.

6. Αφού κάνετε είσοδο στις ιστοσελίδες του μαθήματος θα δείτε τον σύνδεσμο “Ομάδες χρηστών” όπου θα μπορείτε να επιλέξετε ομάδα παρακολούθησης εργαστηρίου. Επιλέξτε την ομάδα που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους θα  κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα eclass είναι ότι εκτός από πληροφορίες για το μάθημα, σημειώσεις κλπ,  θα λαμβάνετε στο email  σας και όλες τις ανακοινώσεις που αφορούν το συγκεκριμμένο μάθημα στο οποίο θα έχετε κάνει εγγραφή.

Επειδή η εγγραφή στο μάθημα μέσω eclass είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, αν υπάρξουν δυσκολίες για να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή στις ομάδες παρακολούθησης του εργαστηρίου, μην ανησυχείτε, θα δοθούν αναλυτικές  οδηγίες κατά την διάρκεια του πρώτου ενημερωτικού μαθήματος που θα γίνει στο εργαστήριο.  Για να έχετε συνεχή ενημέρωση σχετικά με το μάθημα  να παρακολουθείτε συστηματικά τις ανακοινώσεις του Τμήματος στην παρούσα ιστοσελίδα http://www.eln.teilam.gr/el

Οι αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο eclass που δόθηκαν παραπάνω δίνονται επίσης και στο συνημμένο pdf αρχείο.

                                                                                          Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής   

 

 

Αρχείο: 

Μάθημα: 

Τύπος Άρθρου: